DOLAR 32,3539 0.1%
EURO 35,4808 0.04%
ALTIN 2.322,630,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954932,50%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’ın Çin’den sipariş ettiği tıbbi malzemelerin ilk parti teslimatı yapıldı

Bulgaristan’ın Çin’den sipariş ettiği tıbbi malzemelerin ilk parti teslimatı yapıldı

ABONE OL
18 Nisan 2020 00:59
Bulgaristan’ın Çin’den sipariş ettiği tıbbi malzemelerin ilk parti teslimatı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, Bulgaristan hükümetinin siparişi üzerine Çin’den gönderilen ilk tıbbi malzemeleri Sofya Havalimanı’nda teslim aldı.

Bu insani misyonun başarılı bir şekilde yerine getirilmesi, Bulgaristan ve Çin’in başbakanları – Boyko Borisov ve Li Kıçiang arasında 18 Mart’ta yapılan telefon görüşmesi ve her iki ülke hükümetlerinin ve NATO’nun verdiği destek sonucunda mümkün oldu.

Bulgaristan’ın NATO Stratejik Hava Taşımacılığı Programı çerçevesinde kullandığı uçağa ülkemiz tarafından satın alınan 166 13 metreküp hacminde 568 000 KN95 maske yükletildi.

Bir sonraki uçuşlarda Bulgaristan devleti ile Çin Dış Ticaret İçin Ulusal Eczacılık Şirketi arasında imzalanan üç sözleşme kapsamında kalan miktarların da teslim edilmesi bekleniyor. 50 adet solunum cihazı, 1000 000 adet KN95 tıbbi maske, 608770 adet tek kullanımlık KN95 maske, hidroklorin 171 429 adet blister ambalaj ve azitromisin 171 429 adet bilister ambalaj söz konusudur.

NATO uçağı, Sofya’ya Çin’in yaptığı koruyucu maske, eldiven ve galoş içeren 50.19 metreküp hacimli tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman bağışı da taşıdı.

Tıbbi malzemeleri getiren uçağın mürettebatı ABD’den altı, Hollanda’dan iki ve İsveç, Finlandiya, Polonya, Norveç, Romanya ve Bulgaristan’dan birer görevli olmak üzere 14 askeri personelden oluşmaktadır. Uçuş komutanı, Bulgaristan Hava Kuvvetleri Komutanı Jasmina Hristova idi. Ayrıca Globmaster C-17 askeri nakliye uçağını Sofya Havalimanı’ndaki piste indirdi.
Bulgaristan, NATO Stratejik Hava Taşımacılığı Programı’nı (SAC) COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana ilk kez kullanmaktadır.

Stratejik Hava Taşımacılığı Programı’na 10 NATO Müttefiki katılıyor: Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Slovenya ve ABD ile Barış İçin Ortaklık Programı’nda yer alan iki katılımcı ülke- Finlandiya ve İsveç. Program, Macaristan’daki Papa Hava Kuvvetleri Üssü’nde bulunan ortaklaşa satın alınan C-17 Globmaster askeri nakliye uçaklarıyla gerçekleştiriliyor. Bulgaristan, öncelikle yurtdışı misyonlarına katılan askeri kontenjanların taşınması için kullanılan belirli uçuş saatlerini değerlendirme hakkına sahip.
Yer hizmetleri ve havaalanı ücretleri, Pekin Büyükelçiliğimiz aracılığıyla ülkemiz tarafından karşılandı.

Havalanında tıbbi malzemeleri teslim alma töreninde Bakan Ananiev ile birlikte Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Genel Müdürü Nikolay Nikolov’un yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti ve ABD’nin Sofya Büyükelçileri Dun Xiaojun ve Hero Mustafa da hazır bulundular.

ww.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.