DOLAR 32,5495 0%
EURO 34,8388 -0.09%
ALTIN 2.431,850,09
BIST 9.727,730,86%
BITCOIN 21675230,50%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çakırlar, “2 hafta karantina şart”

Çakırlar, “2 hafta karantina şart”

ABONE OL
13 Nisan 2021 20:56
Çakırlar, “2 hafta karantina şart”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “Türkiye en az 2 hafta karantinaya alınmalı, alınmalı ki vakalar tespit edilsin, minimize edilmek için gayret sarf edilsin” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ülkemizde de tırmanışını sürdürüyor. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, partisinin Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakırlar, Türkiye’nin en az 2 hafta karantinaya alınması gerektiğini belirterek, “Türkiye’yi iki hafta karantina altın alsalardı bu sıkıntıyı daha rahat atlatabilirdik diye düşünenlerdeniz. Sayın genel başkanımız grup toplantısında bunu tekrar dile getirdi. Türkiye en az 2 hafta karantinaya alınmalı, alınmalı ki vakalar tespit edilsin, minimize edilmek için gayret sarf edilsin. Buradan ne çıkartıyoruz; ülkemizde iyi eğitilmiş insanların yurt dışına kaçıyor olduğunu, veriler yüzde 64’lerde. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de geçen mecliste de söyledim. Uğur hocadan eğer aşıyı bulmasaydı, hangimizin haberi olacaktı. Böyle kıymetli insanları bu ülkeye çekmenin yollarına bakmak lazım.

“GENÇLER YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR”

Çok sık dile getirdiğimiz bir örnek daha var; Aziz Sencer, Nobel ödülü olmasaydı hangimiz haberi olacaktı. Böyle kıymetli insanları maalesef ülkemize çekemiyoruz çünkü kendi okullarımızda yetiştirdiğimiz çocuklar yurt dışına gitmek istiyor. İşsizlikten dolayı, aldıkları eğitimden, kendilerini ifade edemeyen insanlar başka yerlerde nafakalarını aramak durumuyla karşı karşıya kalıyorlar. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı. 10 yıl önceye kadar, genç nüfusumuz var bunlardan faydalanalım diyorduk. Faydalanamıyoruz, düşünün bir öğrencinin kaç para maliyeti. Bu çocuğa siz fakir bir aile olarak yatırım yapıyorsunuz sonra bu çocuğun bir iş bularak hayatını devam ettirmesi lazım. Kredi Yurtlar Kurumu’na borçları var, işsiz çocuk nasıl ödeyecek. Soru önergesi verdik, bir usul bulalım dedik, ret edildi.

“İKİ ÖNEMLİ CADDEYİ AÇACAKTIK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katılacağı ancak daha sonra ileri bir tarihe alınan, 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluşu programında, Alparslan Türkeş adını taşıyacak bir bulvar, Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun ise adına taşıyacak bir caddenin açılışını gerçekleştireceklerinden bahseden İYİ Parti İl Başkan Ekrem Demir de “25 Kasım Edirne’nin kurtuluş günü için çok güzel bir program hazırlamıştık, belediye başkanımızla beraber. Edirne’de önemli 2 caddeyi açacaktık. Bunlardan bir tanesi rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in isminin verildiği bir bulvar, diğeri de Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilmiş olduğu cadde idi. Fakat Genel Başkanımızın Türkiye genelinde Kovid-19 vakalarının çok yükselmesi sebebiyle Genel Başkanımız karantina talep etmişti, kendi söylemiyle ters düşmemek adına bu programı ileri bir tarihe erteledik. İnşallah daha iyi bir ortamda tekrar bu caddelerimizi açarız. Üzüldük tabi çok güzel bir program yapmıştık” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.