DOLAR 32,5902 0.35%
EURO 34,8490 0.3%
ALTIN 2.507,840,95
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21028451,57%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çakırlar, Er Meydanı ve 25 Kasım’ı sordu

Çakırlar, Er Meydanı ve 25 Kasım’ı sordu

ABONE OL
3 Kasım 2022 10:31
Çakırlar, Er Meydanı ve 25 Kasım’ı sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, 2016 yılından beri yenilenmeyi bekleyen Sarayiçi Er Meydanı ve 1950 yılından bu yana faaliyet gösteren 25 Kasım Stadyumunun durumunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme getirdi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alarak 1950 yılından beri faaliyet gösteren Edirne 25 Kasım Stadyumunun ne zaman yenileneceği, yerinde mi başka bir yere mi naklolacağını Edirneli sporseverler tarafından merakla beklendiğini dile getirerek, 25 Kasım Stadı’nın durumunun bir an önce planlanırsa Edirne için büyük bir hizmet olacağını söyledi.

Milletvekili Çakırlar, Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dünyanın kesintisiz olarak devam eden en eski spor organizasyonlarından olduğunu hatırlatarak, “Dolayısıyla Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2010 yılı itibarıyla UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültür mirasına tescil edilerek lisanslı yerini almıştır. Bu bağlamda baktığımızda yıllardan beri Sarayiçi Er Meydanı’nın yıkılıp tekrar yapılacağının konuşulduğu fakat herhangi bir gelişmenin olmamasının sebebi nedir? Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri ülkemizin önemli kültür miraslarından biridir, ata sporumuzdur. Sayın Bakanımızın 2016 yılından beri yenilenmesini bekleyen Saray içi Er Meydanı için gereken çalışmaların başlatılmasında öncülük etmesini bekliyoruz. Sayın Bakanım, özellikle Kırkpınar Güreşleri yağlı güreşlerin olimpiyatıdır diye düşünüyoruz. Güreş Federasyonumuz var, bu o alanda, grekoromen ve diğer alanda faaliyet gösteriyor fakat özellikle güreş severlerin dile getirmemi ve sizden talep etmemi istedikleri yağlı güreş federasyonunun kurulmasıdır” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan öğrencilerin şikayetlerini de komisyonda gündeme getiren Milletvekili Çakırlar, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle Edirne ilinde Trakya Üniversitesinde 45 bin öğrencimiz var ve bunların birçoğu da KYK yurtlarında kalmaktalar. Burada arkadaşlarımızın bize ilettiği internet konusunda her odanın çekmediğini ve bu durumun bir an önce giderilmesinin lazım geldiğini, yemeklerin daha düzenli ve daha besleyici olması konusunda talepleri olduğunu sizlere ifade etmek isterim. Şu anda Edirne’de eski olan Selimiye Yurdunun daha iyi faaliyet verebilmesi için tekrar yenilenmesi gerekmektedir. Keşan ilçemizde de ciddi oranda öğrenciler için bir yurt talebi olduğu tarafınızca biliniyordur belki ama ben hatırlatmakta fayda görüyorum.  Dolayısıyla Keşan ilçemizin de daha kapsamlı bir yurda kavuşması oradaki öğrencilerimizin barınma ihtiyacının karşılanması açısından önem arz etmektedir. Ben sınır kentinde yaşadığım için biliyorum çok farklı sebeplerle yurt dışına, özellikle ülkemizden Bulgaristan ve Makedonya gibi ülkelerde öğrenim görmek için giden gençler var.  Gençlerimiz ülkemizden neden kaçıyor? Bunların sebeplerini araştırmak gerekiyor? Bu ülkenin içerisinde kalıp eğitim almalarının veya diğer ülkelere gidenlerin de eğitimlerini Türkiye’de sürdürmelerinin daha faydalı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.