DOLAR 32,5937 0.36%
EURO 34,8698 0.37%
ALTIN 2.504,480,82
BIST 9.685,251,69%
BITCOIN 20970440,87%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cambazov, kabri başında anıldı

Cambazov, kabri başında anıldı

ABONE OL
26 Mart 2021 16:14
Cambazov, kabri başında anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Türk-Müslüman toplumunun önde gelen isimlerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl yaşama veda eden İsmail Cambazov, Sofya’daki kabri başında düzenlenen etkinlikle anıldı. Anma programına katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak, İsmail Cambazov’un manevi mirasının yaşatılması için çalışacaklarını ifade etti.

Gazeteci, hukukçu ve araştırmacı yazar İsmail Cambazov, vefatının birinci sene-i devriyesinde Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği ve Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nün iş birliğinde düzenlenen programla, kabri başında anıldı. Eşi Vildan Cambazov, Büyükelçi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci ve Bulgaristan Türk toplumunun önde gelen isimlerinin katıldığı törende, Trakya Üniversitesi’ni, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ile Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada temsil etti.

Merhum İsmail Cambazov ile ilgili anıların paylaşıldığı, hep birlikte duaların edildiği törende konuşan T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, İsmail Cambazov’un Bulgaristan’daki Türk ve Müslüman toplum için çok önemli bir isim olduğunu, kültürel çalışmalarının yanı sıra bilimsel çalışmalarıyla da silinmez izler ve çok önemli bir miras bıraktığını ifade etti.

İsmail Cambazov’un çok değerli bir şahsiyet olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “İsmail Cambazov, Bulgaristan’ın önemli eğitim merkezi olan Nüvvab Medresesinde eğitim almış ve Hukuk Fakültesi’ne kabul edilen ilk Türk olmuş, sonraki dönemde ise Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nün kurucusu ve rektörü olmuş önemli bir akademisyen, gazeteci ve aydın. Kendisi her zaman Türk toplumunun gelişimi için çalışmış. Rahmetle anıyor, manevi mirasının önünde saygıyla eğiliyoruz. Trakya Üniversitesi olarak bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.