DOLAR 32,3393 0.17%
EURO 35,2013 -0.02%
ALTIN 2.246,720,16
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2124169-3,30%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çanakkale Köprüsü’nde tarihi gün! Her iki yaka ilk kez birleşecek

Çanakkale Köprüsü’nde tarihi gün! Her iki yaka ilk kez birleşecek

ABONE OL
8 Eylül 2020 12:11
Çanakkale Köprüsü’nde tarihi gün! Her iki yaka ilk kez birleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1915 Çanakkale Köprüsü’nde geçici çalışma halatı montajı için boğaz 05.00-17.00 saatlerinde çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çalışma ile her iki yaka ilk kez bir halatla birleştirilmiş olacak.

Tamamlandığında “Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle “simgelerin köprüsü” olacak proje için Lapseki ilçesi Şekerkaya ve Gelibolu ilçesi Sütlüce şantiyelerinde çalışmalar hızla sürüyor.

Gemiyle yaklaşık 35 dakika süren boğaz geçişini 6 dakikaya indirecek köprünün özellikle yaz sezonu gibi yoğun dönemlerde uzun araç kuyruklarını ortadan kaldırması bekleniyor.

“Çanakkale Boğazı’nın gerdanlığı” olarak nitelendirilen köprüde, her iki yakada suyun içindeki blokların üst üste yerleştirilmesiyle hazırlanan ve Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz renklere sahip ayakların tamamlanmasıyla diğer çalışmalara ağırlık verildi.

Köprünün Lapseki bölgesindeki çalışmalarda ise otoyol bağlantıları, köprü ve menfez gibi bağlantı ara elemanlarının inşası devam ediyor.

İstanbul ve Balıkesir’e bağlanacak yollarda kullanılacak gişeler, ara yollar ile kavşak bağlantılarının yapılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Lapseki şantiyesinde, itme sürme yöntemi ile yapım çalışmaları devam eden Asya yaklaşım viyadüğünün sağ ve sol tabliyelerinin yapımına da devam ediliyor. Tabliyeler Lapseki’nin içinden geçen Çanakkale-Bursa kara yoluna kadar ulaştı.

GEÇİCİ ÇALIŞMA HALATI MONTAJI

Köprünün inşaat çalışmalarının en önemli bölümünü oluşturan geçici çalışma halatı montajının da yapımına başlandı.

Halat montajının yapılabilmesi için Çanakkale Boğazı’nın transit gemi geçişlerine kapatılması kararı alındı.

Bu kapsamda, 1915 Çanakkale Köprüsü inşaat faaliyetlerinin sağlıklı olarak yürütülmesine olanak sağlamak amacıyla boğaz 05.00 ile 17.00 saatleri arasında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Çalışma ile her iki yaka ilk kez bir halatla birleştirilmiş olacak.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.