DOLAR 32,4965 -0.18%
EURO 34,7635 -0.31%
ALTIN 2.422,63-0,29
BIST 9.678,640,35%
BITCOIN 21638280,66%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çeker, kiralık ev arayanları uyardı

Çeker, kiralık ev arayanları uyardı

ABONE OL
26 Nisan 2022 10:32
Çeker, kiralık ev arayanları uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Edirne’de kiralık daire arayan vatandaşların Haziran’ın sonu ile Temmuz’un sonu arasındaki süreyi kaçırmaması tavsiyesinde bulunarak, öğrencilerin bu tarihler arasında memleketlerine gideceklerini ve evlerini eski fiyattan boş kalmasın diye kiraya veren ev sahipleri olacağını söyledi.

Bir araştırma şirketinin verilerine göre Türkiye’de kira ortalama değerlerine göre Edirne, Tekirdağ, Çanakkale listede ilk 14’te yer aldı. Edirne’nin kira ortalaması araştırma şirketinin verilerine göre bin 623 lira olarak görüldü. Edirne’nin öğrenci kenti olduğunu hatırlan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, ev sahiplerinin öğrencilere kiralamada öncelik vermesi ile fiyatlarında yükseliş yaptığını dile getirdi. Bunun yanı sıra hazirandan sonra öğrencilerin memleketlerine gideceğine dikkat çeken Çeker, kiralık ev arayanların bu süre zarfını kaçırmamasını istedi.

“EDİRNE ÖĞRENCİ KENTİ KİRA FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SEBEBİ BU”

Araştırma şirketinin kira oranı verilerine göre Edirne’nin listenin üst sıralarında yer almasını ve nedenini değerlendiren Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Şu anda Çanakkale, Edirne, Tekirdağ biliyorsunuz bunlar öğrencilerin çok yoğun olduğu iller. Öğrenci fazlalığı buralarda çok yoğunlukta olduğundan dolayı biz bunu Edirne’de değerlendirirsek, nerden baksanız öğrenci 60 bin öğrenci potansiyeli var. Her sene yeni bölümler açılıyor, 3 bin öğrenci her sene ilave oluyor. Bununla beraber özel yurtlar var, devletin yurtları özelleşti. Yurtlar azaldı. Böylece öğrenciler 2-3 arkadaş buluşup daire tutuyor. Edirne’de baktığımızda yapılan çok bina var. İmara açılan çok bölge var. Ama bunlar bile yetersiz oluyor” dedi.

“KİRALIK DAİRE ARAYANLAR HAZİRAN SONU İLE TEMMUZ SONU ARASINDAKİ SÜREYİ KAÇIRMASINLAR”

Öğrencilerin kimisin mezun olup, kimisinin yaz sezonu için memleketlerine gideceğinin altını çizerek Ağustos’a bırakmadan kiralık daireleri vatandaşların kaçırmamasını isteyen Başkan Serhat Çeker “Haziran’ın 15’i gibi okullar tatile girecek, birçok öğrenci mezun olacak gidecek. Daireler boşalmaya başlayacak. Bendede birçok daire var. Arayan müşterilerimizde var. Bende onlara da söylüyorum Haziran’da boşalacak, Eylül’de geleceğim, Ekim’de geleceğim derlerse açıkta kalırlar. Çünkü kısıtlı. En geç Temmuz Ayı’nın sonuna kadar gelsinler dairesini seçip yerleşsinler. Daha sonraya bırakırlarsa fiyat yükselir. Daire az, talep çok olunca fiyatlar tavan yapıyor. Ama Haziran’ın sonu ile Temmuz’un sonu arasındaki sürede dairelerin birden boşalacağı zaman. Fiyatlarda boş kalmasın düşüncesiyle eski fiyattan veren olacak. Eylül’e kayarsa fiyatlar çok katlar. Eylül’ü bırakın Ağustos’u bile beklemesinler. Haziran sonundan itibaren ne kadar erken davranırlarsa ev seçme şansları o kadar yüksek olur. Ağustos ayından sonra 4-5 daire görebilir, öncesinde gelirse yüzlerce daire olur, istediği muhitten bulur, fiyatlar daha makul olur. Bizde ev sahiplerine boş kalmasın diyerek talep edenler için ev sahiplerini ikna ediyoruz. Süreyi kaçırmasınlar” şeklinde konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.