DOLAR 32,4970 -0.15%
EURO 34,9404 0.26%
ALTIN 2.435,780,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2074748-1,45%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çeltik alım fiyatları açıkladı

Çeltik alım fiyatları açıkladı

ABONE OL
14 Eylül 2022 22:40
Çeltik alım fiyatları açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeltik alım fiyatları açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022 dönemi 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 15 bin TL alım fiyatı açıklanırken, 58 randıman Cammeo grubu için ton başına 14 bin 500 TL, 58 randıman Özgür grubu için ton başına 14 bin TL, 60 randıman Osmancık grubu için ton başına 13 bin 500 TL, 60 randıman Ronaldo-Vasco grubuiçin ton başına 13 bin TL ve 65 randıman Luna grubu için ton başına 12 bin 500 TL alım fiyatı açıklandı.

TMO, 2022 dönemi çeltik alım fiyat ve politikalarını açıkladı.

TMO’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 2022 dönemi çeltik hasadının eylül ayı itibariyle başladığı belirtilerek, üretimin 950 bin ton olacağı (TÜİK 1. Tahmin) öngörülmekte olduğu belirtildi.

Üreticilerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecekleri belirtilen açıklamada 2022 dönemi çeltik alımlarına yönelik şu hususlara dikkat çekildi;

“Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 21 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. TMO işyerlerine satılan ürünün Borsa tescil ücreti TMO tarafından karşılanacak ve boşaltma ücreti alınmayacaktır. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla randevulu alım sistemine devam edecektir. Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi başmüdürlüklerimiz, şube müdürlüklerimiz ile ajans amirliklerimize şahsen müracaat edilmesi halinde yine internet sitesi üzerinden verilebilecektir. TMO işyerlerinde Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacaktır. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup lisanslı depolara ürün teslim eden üreticiler bu depolar üzerinden ürününü elektronik ürün senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca TMO’ya çeltik teslim edecek üreticilerin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için şu uyarılarda bulundu;

ÇKS bilgilerini güncellemeleri, Randevularını mutlaka almaları, Ürünlerini randevu alınan günde getirmeleri, Anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, beyan edilen hesabın aktif olmasına dikkat etmeleri, Lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları, Ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verdiği kişi tarafından getirilmesi gerekmektedir. Lisanslı depo üzerinden çeltik teslim etmek isteyen üreticilerimiz, randevuya gerek kalmadan ELÜS yoluyla ürünlerini TMO’ya satabilecektir” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.