DOLAR 32,4187 -0.18%
EURO 34,8315 -0.19%
ALTIN 2.496,410,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20775810,64%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevre dostu sergi

Çevre dostu sergi

ABONE OL
29 Mart 2023 12:48
Çevre dostu sergi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Yazıcı’nın atık malzemeler kullanılarak oluşturduğu “Nihil Glorificatum” sergisi ziyarete açıldı.

Doç. Dr. Ferit Yazıcı’nın gündelik yaşamın sanata ve sanatçıya yansımasını konu aldığı ve kişisel eserlerinden oluşan “Nihil Glorificatum” sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanatseverler ile buluştu. Atık malzemelerin değerlendirilmesiyle oluşturulan ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan sergide 21 eser yer alıyor. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Salonunda sanatseverlerle buluşan serginin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Gülay Şeren, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Doç. Dr. Ferit Yazıcı, eserleri ile kullanılmayan malzemelere hem yeniden bir değer kazandırmak hem de çevre duyarlılığına dikkat çekmek istediğini belirterek “Nihil Glorificatum, Latince bir tabir ve ‘Yüceltilmiş hiçlik’ anlamına geliyor. Ben aslında hiç olarak sayılan malzemeyi tekrar ele alıp yüceltmeye çalıştım. Ne kadar başarılı olduğumu takdirlerinize bırakıyorum. Eserlerimin her birine bir isim verdim ve gündelik hayatta beni etkileyen konular etrafında oluşturmaya gayret ettim. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, ülkemizde yaşanan depremler nedeni ile kültür ve sanat etkinliklerine bir süre ara verdiklerini ancak sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünün her zaman var olduğunu belirterek, “Bu zorlu süreci, sanatın iyileştirici gücü ile atlatmak istiyoruz. Sergimizde biçimsel olarak çok etkileyici eserler var. Ferit hocamıza sergisi için teşekkür ediyoruz. Kişisel sergileri ve sanatçılarımızı her zaman destekliyoruz. Bu tür etkinliklerin ve sergilerin artmasını diliyoruz. Katılımınız için teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından sergi gezildi. Doç. Dr. Feriz Yazıcı’nın, “Nihil Glorificatum” sergisi, 19 Nisan’a kadar Karaağaç’taki Tarihi Tren Garı’nın olduğu Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesinde ziyarete açık olacak.

Heykel aracılığıyla izleyenleri mâna dolu bir yolculuğa çıkaran sergi, başka bir şeye yaramayacağı düşüncesiyle kullanılmayan tahta, metal parçaları gibi atık malzemelerin nasıl sanat eserine dönüşebileceğini gözler önüne seriyor. Çevre duyarlılığını ön planda tutan ve malzeme seçimi ile gündelik yaşamdan heykellerine anlamlar katan sanatçı, sergiye de adını veren “Nihil Glorificatum” (Yüceltilmiş Hiçlik) kavramı ile “hiç” olanı “yücelterek” sanat eserine dönüştürüyor. Sergide renkler ve tasarımlar dikkati çekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.