DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.129,930,55%
BITCOIN 22769010,24%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevrimiçi platformlar aracılığıyla mülklerini kiraya verenler turizm payı ödeyecek

Çevrimiçi platformlar aracılığıyla mülklerini kiraya verenler turizm payı ödeyecek

ABONE OL
20 Şubat 2020 15:50
Çevrimiçi platformlar aracılığıyla mülklerini kiraya verenler turizm payı ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Meclis Genel Kurulunda yapılan ikinci tur oylamada kısa süreli kiralık daire ve misafir odaları için belediyelere turizm payı ödenmesine ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

Kural ayrıca Airbnb, Booking ve başka çevrimiçi platformlar aracılığıyla kiralanan mülkler için de geçerlidir. Bağımsız Mali Denetim Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile Yerel Vergi ve Harçlar Kanunu da değiştirildi.

Değişiklik, kanun tasarısının birinci ve ikinci tur oylaması arasındaki süre içerisinde geçen haftanın sonunda önerildi ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylanınca hızlı bir şekilde Meclis Genel Kurul gündemine alındı ve nihai oylaması yapıldı.

Kanun tasarısı Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Menda Stoyanova ve daha birkaç Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) milletvekili tarafından Meclise sunuldu.

2019’un sonunda Stoyanova ve Bulgaristan Ulusal Kurtuluş Cephesi (NFSB) Genel Başkanı Valeri Simeonov, ilk önce çevrimiçi platformlar aracılığıyla kiralanan mülklerin turizm nesnesi olarak sınıflandırılmasını zorunlu kılan 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda değişiklik yapılmasını önerdiler.

Daha sonra bu mülklerin kayıt altına alınması ve patent payı ödenmesi önerildi. Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı, “Görünüşe göre, vergi mevzuatı hükümlerine uyulmamakta ve şimdi bu sorunlar tartışılmaya başladığında bazı insanlar bu faaliyetten elde edilen gelirlerin de vergilendirmeye tabi olması gerektiğini fark ettiler” dedi.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.