DOLAR 32,5987 0.33%
EURO 34,7794 0.08%
ALTIN 2.500,110,65
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20952821,35%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP sahaya iniyor

CHP sahaya iniyor

ABONE OL
4 Şubat 2023 10:37
CHP sahaya iniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüştüğünü belirterek, Edirne’nin Kılıçdaroğlu’nda ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Kahraman, önümüzdeki hafta sahaya ineceklerini belirterek, üç milletvekili çıkaracaklarına inançlarının tam olduğunu belirtti.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, partisinin il başkanlığında dün düzenlediği toplantıda, geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Kahraman, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’deki oy oranlarını çok ciddi anlamda artırmalarını istediğini söyledi.

İl Başkanı seçildikten sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ilk buluşması olduğunu söyleyen Kahraman, Edirne’nin Kılıçdaroğlu’nda ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

“SEÇİM SÜRECİNDE NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİYLE ALAKALI FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK”

Bir hafta sonra sahaya ineceklerini vurgulayan Kahraman, üç milletvekili çıkaracaklarına inançlarının tam olduğunu belirterek şunları anlattı;

“Çok verimli ve güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Çok kalabalıktı. Ortak partilerin il başkanları ile beraberdik. Akşamüstü genel merkezimizde aynı gün il başkanları toplantısı gerçekleştirdik. Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel ile beraber iki saate yakın 81 ilin il başkanı ile beraber toplantı gerçekleştirdik. Birçok il başkanı da bu süreçte istifa eden il başkanlarımızın yerine benim gibi 40 civarında yeni il başkanı vardı. Hem bir tanışma toplantısıydı hem de seçim süreciyle alakalı neler yapmamız gerektiği şeklinde fikir alışverişinde bulunduk. Akabinde akşam yine Oğuz Kaan Salıcı’yla beraber baş başa sohbet etme imkanımız oldu. Hem Edirne’yi konuştuk hem bölgeyi konuştuk. Seçimde neler yapacağımızı hep beraber istişare ettik. Bir gün sonra partimizin grup toplantısına katıldık. Çok güzel çok heyecanlı bir toplantıydı. Genel Başkanımızın katılımıyla beraber Genel Başkanımızın grup toplantısı sonrasında da kısa bir görüşme imkanı bulduk. Baş başa görüştük. Orada da Genel Başkanımız bizlere Edirne’de yapmamız gereken taleplerini söyledi. Biz de Edirne’de iktidara giderken en çok oyu nasıl alabiliriz diye beraber konuştuk. Bununla ilgili de neler yapacağımızı anlattık kendisine. Gayet memnun ayrıldık.

“EDİRNE’NİN DÖRT BİR TARAFINA, HER YERİNE DOKUNACAĞIZ”

Şimdi de biz hiç vakit kaybetmeden, biz baştan beri söylemiştik. Tüm ilçeleri gezeceğiz, üyelerimizle konuşacağız diye. Üyelerimizle olan toplantılarımızı gerçekleştirdik. 9 ilçeyi gezdik. Onlarla beraber fikir alışverişinde bulunduk. Önerileri dinledik. Onun eşliğinde de bu Pazartesi ilçe başkanlarımızla beraber belediye başkanlarımızla beraber oturup konuşacağız, yol haritamızı çıkaracağız. Önümüzdeki hafta hep beraber tüm örgütümüzle beraber sahaya ineceğiz. Bütün ilçe ve beldelerde çalışmaya başlayacağız. Göreve geldiğimizde aynı şekilde söylemiştik. Tüm üyelerimizi kucaklayacağız diye. Hepsine gittik, hepsi ile samimi bir şekilde görüştük. Seçimde onlara ihtiyacımız olduğunu belirttik. Onlarla da görüşmemiz olumlu geçti. Kendileri de bizlere varsa eksiklerimiz söylediler. Biz de onların notunu aldık, yapmamız gerekenlerin hepsinin notunu ettik. Önümüzdeki hafta itibariyle startı vereceğiz. Edirne’nin dört bir tarafına, her yerine dokunarak sahaya ineceğiz bu hafta itibariyle.

“YSK TAKVİMİNİ BEKLİYORUZ”

Aday adaylığı süreci resmi olarak başlamadı. Önümüzdeki ay itibariyle başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıklayınca başlayacak. Genel merkezimizin adaylıkla ilgili belli başlı maddeleri var. O süreç başladıktan sonra netleşecek. Bizlerde YSK takvimini bekliyoruz. Şu anda tabi ki aday adayı arkadaşlarımız var, sahada da çalışıyorlar. Bundan da çok memnunuz. Aday adaylık süreci kesinleştikten sonra hem net sayı belli olacak hem de o süreden sonra her şey netleşecek.

“ALTILI MASANIN ÇALIŞMALARI ÇOK HASSA BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR”

Birçok ilde ittifak halinde de seçime girilecek. Burada yöntemin nasıl olacağı tam söylenmedi bununla alakalı ama tüm Türkiye çapında 81 ili tek tek altılı masa değerlendiriyor. Tabi Edirne olarak bakarsak yok gibi duruyor ama bu son süreçte tabi neler olur yine kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çok hassas gidiyor çalışmalar açıkçası altılı masanın. Bekleyeceğiz, göreceğiz onu da açıkçası.

“KILIÇDAROĞLU NEZDİNDE EDİRNE’NİN AYRI BİR YERİ VAR”

İl başkanı olduktan sonra Genel Başkanımızla ilk buluşmamızdı. Edirne, genel başkanımızda çok ayrı. Burada oyumuzu çok ciddi anlamda arttırmamızı istedi genel başkanımız. Bizler o doğrultuda da sahada olacağımızı, çalışacağımızı ilettik kendisine. Oda çok memnun oldu bu konuda.

“GEÇEN DÖNEM UCU UCUNA KAÇIRDIK, BU SEFER ÜÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

İlçeleri dolaştık. İlçelerde güzel bir heyecan var. Üyelerimiz de güzel heyecan vardı. Oradaki bütünleşmeyi yaptık. Daha yolun aslında başındayız. Şimdiden sonra da sürekli sahada olacağız. Biz bir önceki dönem ucu ucuna kaçırmıştık 3 vekilliği. Bu dönem alacağız 3 vekili. Çok net bir şekilde çıkaracağız. Çünkü örgütteki o sıcaklığı, o heyecanı gördüm. Tüm örgütümüzle beraber sahaya inersek bunu başarmamız kolay olacak inşallah” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.