DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102034-3,37%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP’de gençlik Kıyı’ya emanet

CHP’de gençlik Kıyı’ya emanet

ABONE OL
13 Kasım 2021 15:43
CHP’de gençlik Kıyı’ya emanet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa 287 oy alan Ahmet Kıyı seçildi.

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Olağan Genel Kurulu dün CHP İl Başkanlığının Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan başkanlığına Burak Güngörmedi, başkan yardımcılığına Reyhan Güzel, Yazman olarak Korcan Tuna oy birliği ile seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 2018-2020 dönemi yönetim kurulu çalışma raporu ve hesap raporunun okunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

“HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Yaklaşık 2 dönemdir, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütüğünü hatırlatan CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Nedim Mercan,  “Bu süre zarfında dün akşam ki İdlib’te hava saldırısı sonucu şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına büyük sabır diliyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde her zaman mücadele etmeye çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Tabi ki hatalarımız, sevaplarımız, günahlarımız da olmuştur. Ama şunu net söyleyebilirim, her zaman mücadeleci olmaya çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Burada şuanda gönlüm o kadar rahat ki benimle her zaman sırt sırta omuz omuza mücadele eden canım kardeşim, Ahmet kardeşime görevi devredeceğim. Bu görevi en iyi şekilde yürüteceğine olan inancım tamdır. Kendisi zaten her zaman tüm görevleri yerine getirmiştir. Bu görevi de başarıyla yerine getireceğine kesinlikle sonuna kadar inanıyorum. Bu süre zarfında o nasıl ki 4 yıl boyunca benim ensemde oluyorsa bu görev yaptığı süre içinde bizde onun ensesinde, yakınında olacağız. Kendisine ve yönetimine şimdiden hayırlısı olsun diliyorum. Bizi bu göreve layık gören başkanlarımıza teşekkür ediyorum”dedi.

“İNANCIM TAMDIR”

Yeni başkan Ahmet Kıyı’nın bu görevi ne iyi şekilde yapacağına inandığını söyleyen CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi, “İdlib’te yaşanan talihsiz olayda şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Atatürk ülkemizi gençlere emanet etmiştir. Biz bu gençler olarak, bu bilince sahip gençler olarak birinci vazifemiz Türk istikbalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Ahmet Kıyı kardeşimizin bu mücadele ile hareket edeceğine inancım tamdır. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda, tüm kalbi duygularımla başarılar diliyorum. Onunla yol arkadaşlığı yapacak olmaktan onur ve gurur duyacağım dedi “

“ÇOK ÖZELDİR GENÇLİK KOLLARININ YERİ”

Kendisinin de 7 yıl gençlik kolları başkanlığı yaptığını belirten CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “ malum Türkiye gündemi 33 şehidimiz var. Umarım artmaz. Bu süreçle beraber Edirne’de de farklı bir yoğunluk var. Şu an Edirne ‘nn bütün sınır bölgelerinde Suriyeliler var. Burdan sonra da bir iki bölgeyi gezmek için arkadaşlarla gideceğiz. Bende bu parti de 7 yıl il gençlik kollarında başkanlık yaptım. Çok özeldir gençlik kollarının yeri. Her zaman en hassas olduğum konudur.  Kadın kollarımız bu konuda kusura bakmasın. 3. Döneme girdik, il başkanlığındayım. Bu kongre de yaştan dolayı emekli olacak Korcan kardeşimizi kendi ana kademe yönetimimize aldık. Kadınlarla alakalı yerel seçimde örgüt olarak belediye meclisimizde, il genel meclisimizde pozitif ayrımcılık adına gereğini yaptık. İlk sıralarımızda hepsi kadın adaylarımızdı. Bizi bu konuda her ne kadar eleştirmiş olsalarda bu partinin kapısından girmeyip dışarıdan eleştirenler, biz bütün seçilmişlerimizde hem kandınlarımız hem gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ben 7 yıl gençlik kolları başkanlığı yaptığım zamanda il delegesi dahi yazılmadım. Çok acıdır aslında. İl delegesi yazılmadan o günleri görüp bugünleri değerlendiren bir insanım. Ben Ahmet arkadaşımıza başarılar diliyorum. Bütün gençlerimize ona sahip çıkılması için rica ediyorum. Türkiye’de gündem çabuk değişiyor. Dün saat 16-17 ‘ye kadar normal şeyler vardı. Yalova’da hukuksuzluk yapıldı. Akşam şehit haberlerinden dolayı bu kenarda kaldı ama. Yalova belediye başkanımıza Edirne’den çok selamlar yolluyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ahmet kardeşime de başarılar diliyorum”dedi.

“BİZE DÜŞEN GÖREV YILMADAN ÇALIŞMAK”

İdeolojilerinin Kemalizm olduğunu söyleyen CHP Edirne İl Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Ahmet Kıyı “Dün gece İdlib’de ki Türk askerlerimize yapılan hain saldırı sonucu Mehmetçiklerimizin şehit düşmesini, çok sayıda askerimizin yaralanmasını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerken yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarında çalışmak, cumhuriyet halk partili olmak ve bu partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün en güvendiği, bütün ümidim gençliktedir dediği gençlerden biri olmanın haklı gururu ile çok zor şartlarda kazanılan cumhuriyete sahip çıkmak için bugün arkadaşlarımla birlikte buradayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çizgiden sapmadan, biz gençlere olan güvenini zedelemeden arkadaşlarımla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe gençlik kolları başkanlığına adayım. Bizim ideolojimizin adı kemalizimdir. Kemalizm ideolojisi cumhuriyet devriminin felsefi ve ahlaki değerlerinin özünü oluşturan altı ok ilkelerinde somutlaşmıştır. Bize düşen görev yurdumuza ve ulusumuza her koşulda tüm varlığımızla sahip çıkmak, başarılı olmak için yılmadan çalışmak ve en önemlisi de başarı ya da başarısızlıklarımızın gerçek nedenini birbirimizi yıpratmakta değil, toplumsal gerçeklerde aramak olmalıdır. Yapmamız gereken birbirimizi iterek kendimize yer açmak değil, birbirimize sevgi ve saygı ile sarılmaktır. Ne mutlu Türk’üm diyene! Ne mutlu Mustafa Kemal’in ona layık evlatlarına! Ne mutlu aydınlık geleceği kurmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partililere” dedi.

YÖNETİM KURULU

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde 287 oy alan Ahmet Kıyı CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilirken, yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu;

“Burak Aladağ, Oğuz Başyurt, Polat Bıçak, Aycan Cansever, Nazmiye Künteci, Tugay Şahin, Yüksel Şavurdan, Sinem Tınmaz, Uğurtan Tütüncü, Ufuk Yanık”

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.