DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2085627-0,88%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Reyhan Güzel güven tazeledi

CHP’de Reyhan Güzel güven tazeledi

ABONE OL
6 Şubat 2020 09:59
CHP’de Reyhan Güzel güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları’nın Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Reyhan Güzel güven oyu alarak 4’üncü kez CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi.

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın Olağan Kongresi CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nın konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongreye CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Merkez İlçe Başkanı Avukat Burak Güngörmedi, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Emine Kahyalar, başkan yardımcılığına Selma Olucay, Yazmanlığını ise Gülay Ayaz yaparken, kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“CUMHURİYET KADINI OLARAK EMEK VERDİK”

Bu dönemde yine adaylığını açıkladığını ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne Gönül vermiş Kadın üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güzel, “Birlikte çıktığımız bu yolda hepiniz bana sonsuz destek oldunuz. Gece-gündüz fark etmeksizin çok emek verdiniz, yoruldunuz. Bazen aç susuz gezdik. CHP için daime başımız dik bir cumhuriyet kadını olarak emek verdik. Bu yolda benimle birlikte yürüdüğünüz için teşekkür ederim. Bugün buraya gelerek onur ve şeref verdiniz bana. Cumhuriyet Halk Partisinin Merkez İlçe Kadın Koları Olağan Genel Kurulundayız bugün. Dördüncü dönemim oldu adaylığımız koyuyorum. Bugün adaylık açıklamasından ziyade güven tazeleme açıklaması var. Kadın üyelerimizle birlikte önümüzdeki dönemde neler yapacağımızı konuşacağız. Kendilerine teşekkür ederim. Göreve geldiğimizden bugüne üye kadın sayımızı oldukça arttırdık. Bugün üye kadın kolları kurulu 1305 kadın üyeyle seçime gidiyor. CHP’nin Cumhuriyetçi kadınlarına teşekkür ederim” dedi.

“SİYASETTE KADIN HEP OLMALI DEDİK”

CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu da siyasette hep kadın olması gerektiğini savunduğunu belirterek, “İl genel meclis üyelerimiz bize hayırlı olsuna geldiklerinde bir tanesi dedi ki; ‘Biraz önce seni daha iyi anladım. Kapıdan içeri girerken bir sürü kadın arkadaşımız vardı ve ben gözlerimde bir erkeği aradım yalnız hissettim’ dedi. Kadın olarak siyaset yapmanın zorluklarından bir tanesi de bu. Bizi buraya yalnız bırakmayıp geldiğiniz için teşekkür ederim. Siyasette kadın hep olmalı dedik, bu işin olmazsa olmazı dedik. Zorlukları göğüsledik hep birlikte. Kadın olmak siyasi olarak da ekonomik olarak da ülkenin geleceğine bakış olarak da görevinin dışında aslında gelecek nesilleri yetiştiriyor olması siyasette olmasının bir kat daha önemi var. Burada yeni anne olacak adaylarımız var, anneanneler var anneler var. Hepimiz bu ülkenin geleceği, güzel yarınları için mücadele ediyoruz. Bu yüzden siyaset partimizin hedeflerini ilkelerini anlatırken, birde geleceği yetiştirmekle ilgili bir misyonumuz var bizim. Bu yüzden bu salonlarda bizlerle birlikte olmanız gerçekten çok kıymetli. Ben bugüne kadar görev yapan, çalışan emek harcayan, yönetimde olsun olmasın seçimde ya da diğer zamanlarda bize destek olan tüm kadın yoldaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Zor bir iş bu, bundan sonra görev alacak ve yolumuza devam edeceğimiz bütün arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Burada bir söz istiyorum; yönetimde olup olmamanı önemli değil. Bizlerle birlikte olun, destek verin, birlikte yol alalım ve CHP’yi iktidara hep birlikte taşıyalım” dedi.

“SEÇİM ZAMANINDA DA HER YERDE ÇALIŞTIĞINA ŞAHİDİM”

Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi de “Ben konuşmalarımda hep iktidardan bahsediyorum. İktidar olacağımıza hep inanıyorum. Burada Merkez İlçe Kadın Kollarımızın seçimine geldik. Sizleri gördükçe Türkiye’de ki geleceği görüyorum. Aynaya baktıkça insan kendini görürmüş, ben size baktıkça kendimi görüyorum. İnancınızı hiçbir zaman yitirmeden daha da arttırmanı dileğiyle, Seyhan Başkanımızı anlatmama gerek yok. Seçim zamanında çalışan insanlardan olmadı. Seçimin olmadığı zamanlarda da her yerde çalıştığına şahidim. Gelecek zamanda da Merkez İlçe Kadın kollarında bize destek olabilmek için bu yola baş koydu. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN İMKANI SONUNA KADAR KULLANACAĞIM”

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise “O kadar güzel bir partideyiz ki, o kadar değerli bir kurucumuz var ki. 1934’de bize bu hakları tanımış. Bu haklar Avrupa’nın birçok ülkesinde şu anda bizde 60-70 yıldır var olan haklar Fransa, İsviçre, İtalya gibi ülkeler bizden 10 yıl sonra kadınlara seçme seçilme hakkı verilmiş. Günümüz Türkiye’sinde gelin görün ki kadının yerini tartışırız. Biz CHP’nin Edirne İl Örgütü olarak son yerel seçimlerde Belediye Başkanımız Recep Gürkan’la işbirliği yaptık. Çok değerli Meclis Üyelerimiz İl Genel Meclisinde de Belediye Meclisinde de ön sıraların hepsine bütün kadın üyelerimizi yerleştirdik. Ve hepsi seçildi. Bu anlamda örgüt olarak elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum ben. Daha fazlasını hak ediyor musunuz? Kesinlikle hak ediyorsunuz. Bizde elimizden gelen imkanı sizlere sonuna kadar kullanacağımıza söz veriyorum. Bizim bu hareketimiz karşılığında genel başkanımız 8 Mart’ta başka bir ildeki programını iptal ederek Edirne’de ki bütün kadınları ve bizleri ziyaret etmek için Edirne’ye geldi. Ben bu sürecinin kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kadın üyelerimizden şunu rica ediyorum; siz ana kademedeki çalkantılara bakmayın biz bir gün tartışırız, bir gün gider diğer gün geliriz. Fakat Kadın Kolları ve Gençlik Kolları o ana kademedeki hızlı rüzgârlara bakmadan yollarında devam etsinler” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na 4’üncü kez seçilen Reyhan Güzel güven tazelerken, yönetim ise şu isimlerden oluştu;

“Nuray akartuna, Yeliz Aksanoğlu, Pervin Çavuntçu, Nejla Çöke, Sebiha Kara, Ülviye Koşan, Nazmiye Özdemir, Nurcan Pektaş, Mecnun Tutuşturan, Zuhal Yurtsever”

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.