DOLAR 32,5321 -0.03%
EURO 34,9758 0.34%
ALTIN 2.430,770,33
BIST 9.720,32-0,02%
BITCOIN 2067269-2,34%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Erdem, “Seçime hazırız”

CHP’li Erdem, “Seçime hazırız”

ABONE OL
14 Nisan 2022 10:14
CHP’li Erdem, “Seçime hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Partisinin Edirne İl Başkanlığını ziyaret eden, CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, seçime hazır olduklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği isim Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Tabi ki bu partimizin adayıdır. Millet İttifakı masasında 6 siyasi lider bir araya gelecek. Ve bir karar verecektir. Verecekleri karar neticesinde ittifakın adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Tarihi bir farkla seçimi kazanacak ve hızla Türkiye’yi iyileştirecektir” dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

“VATANDAŞI TEK DOMATESE, TEK PATLICANA, TEK SALATALIĞA MAHKUM EDEN YÖNETİM”

Burada konuşan Erdem, bugün Türkiye’de vatandaş bir kilo domates dahi alma açısından zorlanmakta olduğunu belirterek, “Yani geldiğimiz noktada ‘tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet’ diyerek ki bunlar bizim de ortak değerlerimiz, vatandaşı tek domatese, tek patlıcana, tek salatalığa mahkum eden bir yönetim anlayışıyla bizi karşı karşıya bıraktılar. Biz referandum zamanı bas bas bağırdık. Bu evet hayır referandumunda. Dedik ki “bakın bu sistem gelirse kıtlık gelir, açlık gelir, sefalet gelir. Neden? Çünkü bu sistem gücün, yetkinin tek elde toplandığı bu sistem Türkiye’nin küresel ligin daha doğrusu gelişmiş ülkeler liginin dışına çıkmasına yol açar. Bu ülkede petrol kuyusu yok. Türkiye demokratik, demokrasiyi güçlendirdiği ölçüde kalkınabilir. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu dış finansman ülkenin demokrasisi güçlendikçe Türkiye’ye teveccüh eder. Ülke ekonomisini bu hale getiren bu rejim bugün bütün vatandaşlarımızı bir domates, bir salatalık alır hale getirdi. Bir zamanlar hava atıyorlardı, efendim Avrupa’da domates taneyle satılıyor. Türkiye’de bak böyle falan. Artık durumlar değişti” dedi.

“CHP OLARAK CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR”

Millet İttifakı’nın adayının tarihi bir farkla Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında galip geleceğini söyleyen Erdem, “Önümüzdeki ilk seçimde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı tarihi bir farkla, tarihi bir farkla Erdoğan ve rejiminin karşısına galip gelecek ve Türkiye’yi hızla güçlendirilmiş parlamenter sisteme götürüp normalleştireceğiz. Elbette her seçimde aktörler tartışılır. Bu seçimde de bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak adayımız, partimizin adayı genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Millet İttifakı masası nihai kararı verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği isim Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Tabi ki bu partimizin adayıdır. Millet İttifakı masasında altı siyasi lider bir araya gelecek. Ve bir karar verecektir. Verecekleri karar neticesinde ittifakın adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Tarihi bir farkla seçimi kazanacak ve hızla Türkiye’yi iyileştirecektir” dedi.

Edirne örgütünün çok çalıştığını ve seçim kazanmaya alıştığını dile getiren Erdem “Edirne örgütü çok dinamik bir örgüt. Edirne büyük farklarla seçim kazanmaya alıştı. Edirne’nin uzun süredir yaşadığı duygunun bütün Türkiye’ye sirayet edeceğini buradan müjdelemek istiyorum” dedi.

Bu pazar seçim olsa seçime hazır olduklarını belirten Erdem, “Türkiye’deki her sandığın başına en az iki koyacak durumdayız. Hukukçular, gözlemciler ve aynı zamanda bütün sandık tutanaklarının altı imzalandığı an, Genel merkezdeki sisteme düşeceği altyapıyı hazırlamış durumdayız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.