DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.129,930,55%
BITCOIN 22769010,24%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Yazgan’dan TMMOB’a destek

CHP’li Yazgan’dan TMMOB’a destek

ABONE OL
14 Nisan 2023 09:55
CHP’li Yazgan’dan TMMOB’a destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerinin yerine getirileceğini belirterek, “Emeğin üzerindeki vergi ve fon yükü azaltılacak. Size söz” dedi.

Türk mühendis ve Mimar Odaları Birliği Edirne İl koordinasyon kurulu bir basın açıklaması yaptı. TMMOB yaptığı basın açıklamasında; çalışanların ücretlerinde yapılan gelir vergisi dilimine bağlı mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Basın açıklamasında katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran, TMMOB üyelerine destek verdi. Mimar ve mühendislerle sohbet ederek, taleplerini dinleyen Yazgan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında, CHP’nin iktidarın adil olmayan tüm uygulamaların kaldırılacağını anlattı.

EMEĞİN ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜ AZALTILACAK

Yazgan, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi talepleri acilen yerine getirilmesi gerektiğini kaydederek, “Ücretli kesimlerin omuzuna yıkılan vergi yükü hafifletilmeli, bütçe gelirleri büyük oranda kar, faiz ve servetin vergilendirilmesine dayanmalıdır. Kamu çalışanları ücretlerinde yapılan gelir vergisi dilimine bağlı mağduriyet giderilmelidir. Milletin iktidarında; kamu çalışanlarının idari, hukuki ve mali konumları, çalışma ortamları ve özlük haklarına ilişkin mevcut düzenlemeler iyileştirilecektir. Emeğin üzerindeki vergi ve fon yükü azaltılacaktır. Asgari ücret, aile geçimi esas alınarak, insan onuruna ve sağlıklı yaşama elverişli ölçüde saptanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.