DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8035 0.19%
ALTIN 2.497,600,55
BIST 9.441,71-0,87%
BITCOIN 21163606,78%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cingöz’den ‘peynir’ çıkışı

Cingöz’den ‘peynir’ çıkışı

ABONE OL
5 Eylül 2022 10:48
Cingöz’den ‘peynir’ çıkışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği  (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altınel’in Kırklareli peyniri açıklamasına, “Onun dediği gibi değil o iş. Edirne peyniri Türkiye’de bir markadır” çıkışında bulundu.

Geçtiğimiz gün Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altınel’in “Beyaz peynirimizi hediye olarak götürdüğümüzde tepkiler ‘ne Edirne ne Ezine’ oluyor. Edirne, Ezine ve Kırklareli peynirini yan yana koyduğumuz zaman Kırklareli peynirinin lezzeti ortada” şeklinde açıklaması peyniri ile tanınan Edirne’nin birçok kesimini kızdırdı.

Altınel’in Kırklareli peynirinin için Edirne peynirini geri planda bıraktığı cümleler çok kesimden tepki görürken, Altınel’e en net cevabı ise EDESOB Başkanı Kemal Cingöz verdi. Otellere, toplantılara gidenlerin her zaman Edirne peynirini sorduğunu hatırlatan Başkan Cingöz, “Kırklareli peynirine yakın peynir yemediği için hediye götürdüğü insanlar onu çok beğenmiş olabilir. Ama bir Kırklareli peynirinden bir de Edirne peynirinden götüreceğiz. Bakalım hangisi daha lezzetli olduğuna yiyen karar verecek. Onun dediği gibi değil o iş. Bugün Edirne peyniri Türkiye’de bir markadır” şeklinde göndermede bulundu.

 

“EDİRNE PEYNİRİ TÜRKİYE’DE BİR MARKADIR”

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altınel’le birlikte ziyaretlere Kırklareli peyniri tek götürüldüğünde beğenildiğini, ancak hem Kırklareli hem Edirne peynirini aynı anda götürdüklerinde bunu yiyen kişilerin karar vereceğini söyleyen EDESOB Başkanı Cingöz, “Sayın Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı’na göre tabii ki hiç kimse benim ayranım ekşi demez. Bizim peynirimiz daha iyi diye ifadede bulunmuş. Ama hangisinin daha iyi hangisinin daha kaliteli, hangisinin daha lezzetli olduğuna kararı verecek olan o peyniri yiyen insanlardır. O diyor ki hediyelik götürdüğümüz yerlerde işte çok beğeniliyor.  Beğenilmiş olmasını da doğru bulurum. Niye? Ben de dışarılara gidiyorum. Otellerde önümüze peynir getiriyorlar. Bir çatal batırıyorum. Bir daha yiyemiyorum. Çünkü Kırklareli peynirine yakın peynir yemediği için hediye götürdüğü insanlar onu çok beğenmiş olabilir. Ama bir Kırklareli peynirinden bir de Edirne peynirinden götüreceğiz. Bakalım hangisi daha lezzetli olduğuna yiyen karar verecek. Onun dediği gibi değil o iş. Bugün Edirne peyniri Türkiye’de bir markadır. Ezine peyniri de markadır. Şimdi gittiğiniz yerlerde, lokantalarda, lüks otellerde Kırklareli peyniri var mı? diye sorana tanık olan var mı? Bana göre yok. Ben çünkü toplantılara gidiyorum otellerde. Ne soruyorlar? Önce Edirne peyniri. Yok, o zaman Ezine var mı? diyorlar. Demek ki birinci sırada Edirne peyniri kardeşim, ben kimseyi denemem” dedi

“VATANDAŞ OTELDE SORUYOR ‘EDİRNE PEYNİRİ VAR MI?’ DİYE”

Borsa Başkanı Altınel’in kendi peynirini ön plana çıkarmak için böyle bir açıklama yaptığını ancak vatandaşların otellere gittiğinde ilk sırada sorduğu peynirin Edirne peyniri olduğunu kaydeden Kemal Cingöz “Ha tabii ki doğada beslenen hayvanların etinde bir farkındalık yalnız var. Bunu da inkar edemeyiz. Mesela şimdi bir Bolu tarafında et yiyin. Gelin Kırklareli’ni de yiyin. Kırklareli Bolu’yu tutmaz. Kırklareli’nin etini de bizim buradaki lezzet bakımından tutmaz. Yani doğal beslenen hayvanların eti muhakkak ki daha lezzetli. Daha yenilebilir oluyor. Ama yani peynirde tabii ki kendi peynirini ön plana çıkarmak için öyle bir açıklamada yapmışlar. Onu orada normal karşılamak lazım. Çıksınlar bakalım. Dedim ya ben gidiyorum adam. Otelde soruyor, ‘Edirne peyniri var mı’ diye. Özellikle alkol içecek olan. ‘Yok. O zaman bir Ezine peyniri. Var.’ Demek ki bir numarada Edirne. Yani ben Edirneli olduğum için söylemiyorum. Yani ben gerçeği de inkar etmeyen insanlardanım” dedi.

“EDİRNE PEYNİRİNİN YERİNİ KIRKLARELİ PEYNİRİ TUTAMAZ”

Kırklareli ziyaretlerinde lokantada yedikleri kentin kendi peynirinin, turistik otellerdeki peynirlerden farkı olmadığını, Edirne peynirinin kimseyle mukayese edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Kemal Cingöz, “Edirne peynirinin yerini Kırklareli peyniri tutamaz. Yaklaşık 15 gün önce Genel başkan buraya geldi. Buradan Kırklareli’ne geçtik. Orada bizi iyi de bir lokantaya götürdüler. Bir peynir getirdiler. Yani işte Antalya’da turistik, Ankara’daki otellerdeki peynirden çok fazla bir lezzet bakımından farkı yoktu. Ama şimdi Edirne peyniri kimseyle mukayese edilmez” şeklinde ifadelerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.