DOLAR 32,3679 0.14%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ciravoğlu, “Hekim ya da eczacıya danışın” 

Ciravoğlu, “Hekim ya da eczacıya danışın” 

ABONE OL
26 Mayıs 2021 10:48
Ciravoğlu, “Hekim ya da eczacıya danışın” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, hekim ya da eczacıya danışmadan vatandaşların hastalık belirtileri halinde reçetesiz ilaçlar ile kendi çözümlerini aramaları yönünde çağrı yaparak, “Covid-19’un belirtilerini maskeleyecek ürünlerden kaçınmaları gerekiyor. Özellikle ateş ve öksürük olan durumlarda mutlak suretle bir hekime danışılmalı ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir” dedi.

Pandemi döneminde hekim ya da eczacıya danışmadan vatandaşların reçetesiz ilaçlar ile kendi çözümlerini aramaması yönünde Eczacı Şükrü Ciravoğlu vatandaşlara çağrıda bulundu. Vatandaşların pandemi korkusu ile ateş ve öksürük gibi belirtilerini bastırmak için reçetesiz ilaçlara yöneldiği öğrenildi. Hastalık belirtilerinde hekim ve eczacılara danışarak reçetesiz ilaç kullanılmaması gerektiğini söyleyen Eczacı Şükrü Ciravoğlu “Covid-19’un belirtilerini maskeleyecek ürünlerden kaçınmaları gerekiyor. Pandemi döneminde duyarlı olmak lazım” dedi.

“COVİD-19 BELİRTİLERİNİ MASKELEYECEK ÜRÜNLERDEN KAÇINILMALI”

Vatandaşları hekim ve eczacılara danışarak reçetesiz ilaç kullanılması gerektiğinin altını çizen Eczacı Şükrü Ciravoğlu “Reçetesiz ürün kullanımı ve taleplerinde yurttaşların dikkatli olması gerekiyor. Kabul etmek gerekir ki ülkemizin genelinde ortalama sağlık okur yazarlığı ve sağlık bilinci çok üst düzeyde değil. Bu nedenle burada danışılacak kişiler ve kurumlar önemli. Eczacılar bu konuda danışmanlık yapabilirler. Tabii bu konuda hekimler doğru yol gösterici olabilirler. Burada yurttaşlarımız ufak tefek rahatsızlıklar için soğuk algınlığı, grip vs. gibi herkesin evinde kullandığı ilaçlar var. Bu bilinen bir gerçek. Ama bu pandemi döneminde şu konuda dikkatli olmak lazım, biraz duyarlılık göstermek lazım. Covid-19’un belirtilerini maskeleyecek ürünlerden kaçınmaları gerekiyor. Özellikle ateş ve öksürük olan durumlarda mutlak suretle bir hekime danışılmalı ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.