DOLAR 32,5077 -0.12%
EURO 34,8019 -0.2%
ALTIN 2.419,04-0,44
BIST 9.677,700,34%
BITCOIN 21679320,69%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplandı

ABONE OL
7 Ekim 2022 10:41
Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı 3’inci toplantısını, Vali H. Kürşat Kırbıyık’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda, Çocuklara yönelik sürdürülen hizmetler, çocuklarımıza daha iyi imkanlar sağlanması için yapılabilecek çalışmalar, okullardaki devamsızlık sorunu, çocuk tesliminde yaşanan sorunlar, kentte haklarında çeşitli tedbir kararları alınmış olan çocukların tedbir kararlarının uygulanma süreçleri değerlendirilip davranışsal bağımlılıklar ile ilgili yapılabilecek çalışmalar ele alınarak adli destek ve mağdur hizmetlerinin biriminin şartlarının değerlendirilmesi yapıldı

En büyük gayelerinin çocukların güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Kırbıyık, “Ön alıcı politikalar belirlememiz lazım. Daha öncesinden hareket etmemiz lazım. Sorunun ortaya çıkmadan nasıl çözülebileceğine yönelik çalışmalar yapmamız lazım. Özellikle erken yaşa yönelik belirli yerlerde ciddi olarak çalışma yapmanız lazım. Dosya dosya, vaka bazlı, mahalle bazlı çalışmalar gerçekleştirmemiz lazım. Devamsızlıkla ilgili daha önce konuştuk. Milli Eğitim Müdürü orada da sunum yaptı.  Bunu azaltabilme adına her kurumun bütün imkanlarını seferber etmesi lazım. Dezavantajlı okullardaki çocuğa ilkokulda poğaça, süt ya da meyve suyu gibi bir dağıtım olacak. Sabah okula gelmelerini teşvik etme gayretindeyiz. Bunu her toplantıda söylüyorum, dezavantajlı grupların daha fazla faydalanması lazım. Bu sorunların birçoğu maddi yetersizliklerden ortaya çıkıyor. Onlara yönelik çalışmalarımıza hız vermemiz gerekiyor.

Sokakta çalışan çocuk konusuyla ilgili Emniyet müdürlüğümüzün bir çalışma yapması gerekiyor. Sosyal hizmetlerdeki verileri de alarak bir değerlendirme yapalım.
Bizim belli mahallelerimizde yoğunlaşan kronikleşmiş bir sorunumuzun olduğu görüyoruz. Şehrin geneline baktığınızda çok büyük bir sorun yok. Ama mahalle bazlı baktığımızda sorunlarımız var. Aslında bu sorunlar böyle biraz da siz aralarında simbiyotik ilişkiler geliştirmiş sorunlar. Barınma sorununu çözemeden birçok şeyi çözme şansımız yok. Bir yerde kentsel dönüşümü muhakkak suretle bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün gündemimize alıp başlamamız lazım. Yoksa sorunlar birbirinden beslenerek ilerliyorlar.” dedi.

Yapılan sunumun ve gündem maddelerinin görüşülmesi ile süren toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

Toplantıya Vali H. Kürşat Kırbıyık ile birlikte Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, Vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutan Yrd. Naim Tavlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Sağlık Müdürü M. İshak Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve diğer yetkililer katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.