DOLAR 32,5162 0.18%
EURO 34,5770 0.04%
ALTIN 2.491,120,23
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20786341,67%
Edirne
23°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklar Edirne’yi fotoğraflayacak

Çocuklar Edirne’yi fotoğraflayacak

ABONE OL
27 Mart 2023 12:11
Çocuklar Edirne’yi fotoğraflayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) bir arada yürüteceği üç proje ile depremzede, dezavantajlı ve köy çocuklarına yönelik fotoğrafçılık eğitimi verecek. Teorik eğitimlerin ardından çocuklar, kentin tarihi ve kültürel yerlerini fotoğraflayacak.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) tarafından çocukların fotoğraf çekmelerini öğrenmeleri için üç proje bir arada yürütülecek.

Depremzede çocuklar, dezavantajlı çocuklar ve köy çocuklarına, EFOD üyelerince fotoğraf çekmenin eğitimi verilecek.

Teorik eğitimleri tamamlayacak çocuklar daha sonra eğitmenleri eşliğinde, kentin tarihi ve kültürel yerlerini fotoğraflayacak.

Projenin sonunda ise çocuklarla geniş katılımlı bir sergi yapılacak ve aldıkları eğitimin sonucu gösterilecek.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, dernek üyeleriyle birlikte, geçtiğimiz Cumartesi günü Selimiye Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Yaklaşık üç yıl önce, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’ndeki arkadaşlarımızla birlikte Özcan Yurdalan hocamızdan, ‘çocuklara nasıl fotoğraf eğitimi verilir’in eğitimini aldık” dedi.

Ekipman sıkıntısı çektiklerini ve bu yüzden hedeflerini gerçekleştiremediklerini söyleyen İyiiz, çocukların sosyalleşmesi ve Edirne’yi tanıması için proje hazırladıklarını vurgulayarak şunları anlattı;

“Böyle bir hazırlığa biz zaten geçmişte başlamıştık. Fakat bu süreç içerisinde ekipman sıkıntısı yaşıyorduk ve bir türlü başlayamamıştık, hedeflerimizi gerçekleştirememiştik. Deprem konusu gündeme gelince, bu yaşadığımız gerçekten ciddi bir felaket sonucunda herkes bir tarafa dağıldı ülkemizde depremzedeler. Bizim şehrimize de geldiler. Bizde EFOD olarak şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımızın çocuklarına, ‘acaba nasıl bir katkımız olabilir’ diye bir düşüncesi içerisinden yola çıkarak daha öncede böyle bir eğitimci arkadaşlarımız olduğu için bir ekipman giderimizi kendi içerimizde on gün önce başlattığımız kampanyayla sonuca ulaştırdık. Bu kampanya yaklaşık on günde sadece üyelerimiz arasında gerçekleşti. Ben bu kampanyaya katılan üyelerimize, bize maddi ve manevi destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu sayede ilkokul çocukları için on tane dijital compact fotoğraf makinesi aldık. Sıfır satın aldık bunları. Lise ya da ortaokul öğrencileri içinde bu bağışlar neticesinde dijital DSLR makinelerden de aldık. Bunlardan şu an elimizde üç adet bulunmakta ama kalan paramızla da bunları ona tamamlayacağız. Amacımız burada Valiliğimizle ve Belediyemizle görüşerek bu projede, ‘neler yapabiliriz i?’ konuşmak. Bizim kurumlardan şu an için istediğimiz hiçbir maddi yardım yok. Biz kendi içimizde maddi sorunumuzu ekipman olarak çözmüş durumdayız. Sadece girişimlerimize, neyi, nereden, nasıl başlarız? Depremzede vatandaşlarımızın çocukları nereler de? Onları görüşeceğiz. Birlikte böyle bir projeyi yürütmeye başlayacağız.

Amacımız sadece depremzede çocuklarla kalmayacak. Dezavantajlı çocuklarla da çalışmamızı yapacağız. Örneğin bizim, ‘Fotoğraf çekmeyi öğreniyorum, köyümü fotoğraflıyorum’ projesi dahilinde belli köylere gideceğiz. Çocuk nüfusu uygun olan köylere gideceğiz. O köylerde çocuklarımıza fotoğraf eğitimi vereceğiz ve bu fotoğraf makineleri ile kendileri köylerini, ebeveynlerini, çevrelerini fotoğraflayacaklar. Sonunda bizim arkadaşlarımız kendilerine bu çekilen fotoğraflardan bir sunum hazırlayacaklar. Bu sunumu da köylerin düğün salonlarında, köy kahvehanesinde, köyün belli meydanlarında köy halkı ile birlikte buluşturacağız. Böyle bir projemiz var.

Hem depremzede çocuklarımıza bir fotoğraf eğitimi, hem dezavantajlı gruplara bundan sonra fotoğraf eğitimi, hem de köy çocuklarına fotoğraf eğitimi. Üç proje bir arada yürüyecek. Edindiğimiz bu ekipmanlar şu anda EFOD’un demirbaşı oluyor. İnşallah bunlara daha da vatandaşlarımızın, üyelerimizin katkılarıyla bunları daha da geliştirebiliriz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.