DOLAR 32,5235 0.22%
EURO 34,8671 0.38%
ALTIN 2.487,381,03
BIST 9.538,830,09%
BITCOIN 1981448-4,25%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklara 15 tatilde müzeye davet

Çocuklara 15 tatilde müzeye davet

ABONE OL
22 Ocak 2022 12:33
Çocuklara 15 tatilde müzeye davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Etnografya ve Arkeoloji Müzesi’nde düzenlediği basın açıklaması ile hem Edirne’de hem çevre illerdeki çocukları sömestr tatili boyunca Çocuk Müzesi’ne davet etti. Müzeye gelen çocuklara Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Biri Arkeolog Mu Dedi’ adlı kitabı hediye edeceklerini söyleyen Soytürk, aynı zamanda sikke basımı ve arkeolojik kazı etkinliklerinin de sunulacağını söyledi.

“MÜZELERİ YAŞAYAN VE YAŞANAN MEKANLAR OLMA ÇALIŞMASI”

Müzelerin tarihi değerleri koruma yerleri olarak kalmaması eğitim ve iletişim merkezleri olması yönünde önem taşıdığını dile getiren Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk Müzelerimiz Tarihin ve Kültürün hazineleri, medeniyetin temel taşları, insanlığın ortak mirası, toplumların hafızasıdır. Geçmişle bugünü ve geleceği birbirine bağlayan müzeler, insanlığın kültürel mirası ve uygarlık deneyimi konusunda bizlere ışık tutan önemli ve eşsiz mekanlardır. Binlerce yıllık uygarlıkların birbirinden değerli eserlerini bünyesinde barındıran ülkemizde müzeler adeta bir eğitim kurumudur. Her bir köşesi tarih barındıran ülkemizin doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, milli değerlerimiz olan kültür varlıklarımızın korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılması gerekli çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek amacıyla müzelerimizde ki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Müzelerimiz sadece tarihi ve kültürel değerlerin korunduğu yerler olarak kalmaması gerekir. Buraların birer eğitim ve iletişim merkezleri haline getirilmesi ülkemiz ve eğitimimiz açısından da büyük önem taşımaktadır. Müzelerimizin bir “saklama yeri” olmaktan çıkarılarak “yaşayan ve yaşanan mekanlar” olması yönündeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“HIDIRLIK TABYA BALKAN TARİHİ MÜZESİ’NE 2 BİN ZİYARETÇİ”

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katılımı ile açılışı gerçekleşen Hıdırlık Tabya Müzesi’ne ziyaretçi akını olduğunu kaydeden Soytürk “Malumunuz 2021 yılının son gününde Kültür ve Turizm Bakanımızın teşrifleriyle Balkan tarihi müzesi Hıdırlık Tabya Balkan Tarihi Müzesi’ni ziyaretçilerimizle buluşturduk. Açılışından bugüne bana verilen bilgiye göre 2 bine yakın yerli ve yabancı ziyaretçiler müzemizi ziyaret etti” dedi.

“YARI YIL TATİLİNDE ÇOCUKLARİ MÜZELERİMİZE BEKLİYORUZ”

15 tatilde çocukları aileleri ile Edirne’deki müzelere davet eden Soytürk “Bugün şehrimizdeki sömestr tatiline giren hem şehrimizdeki çocukların hem ülkemizdeki hem komşu illerdeki çocuklarımızı ebeveynleri ile beraber sömestr tatili boyunca müzemizde ağırlamak istiyoruz. Etnografya ve Arkeoloji Müzesi bu toprakların en önemli eserlerini içinde barındırıyor. Valiliğimizce hizmete sunulan Necmiye Etnografya Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Müzesi ve bunun dışında 12 farklı müzeyi sömestr tatilinde çocuklarımızı aileleriyle burada ağırlamak istiyoruz. Bu atölyede onlara sikke basımı, arkeolojik kazı ve onlara bakanlığımızın hazırladığı Biri Arkeolog mu dedi adlı kitabı da hediye edeceğiz. Sevgili çocuklar sizleri 15 tatilde müzelerimize bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.