DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,2031 0.01%
ALTIN 2.247,390,19
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2123378-3,44%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Çocuklarımızın başarısı için gürültü yapmayalım”

“Çocuklarımızın başarısı için gürültü yapmayalım”

ABONE OL
2 Haziran 2023 13:32
“Çocuklarımızın başarısı için gürültü yapmayalım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sınav gününden bir önceden başlayarak sınav sonlanana kadar öğrencilerin başarısı için duyarlı olunması gerektiğini belirten Kirezli, “Öğrencilerin ve velilerin sınav sürecinde rahat bir ortama sahip olmaları, başarılarını artıracaktır.” dedi.

Konu hakkında açıklama Keşan Belediyesi  Keşan Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Arzu Kirezli, 4 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’nı hatırlatarak, vatandaşların sınav tarihinden bir gün önceden itibaren dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Sözlerinin devamında, Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği’ni işaret eden Kirezli, “Bilindiği üzere, 30.11.2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği; çevresel gürültünün çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi, çevresel gürültünün azaltılması için kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Yönetmelikte ‘Yurt genelinde uygulanan liselere geçiş ve üniversitelere giriş sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar sürdürülemez’ hükmü yer almaktadır.” dedi.

Sınava girecek öğrencilerin başarısı için vatandaşlardan ve okul çevresindeki işletmelerden duyarlı olmasını isteyen Kirezli, “Bu kapsamda Liselere Geçiş Sınavının önem derecesinin yüksek olması ve öğrencilerin ikametgâhlarında sınav öncesi günün akşam ve gecesinde yapacak oldukları istirahatin önemli olması nedeniyle, tüm öğrencilerin olumsuz olarak etkilenmemeleri adına, sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri düğün vb. faaliyetlerin ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar yapılmaması gerekmektedir.” Dedi ve sözlerinin sonunda şu ifadeleri kayda geçti: “Öğrencilerin ve velilerin sınav sürecinde rahat bir ortama sahip olmaları, başarılarını artıracaktır. Bu nedenle, kişi, kurum ve işletmelere, sınavın yapılacağı merkezlerin çevresinde gürültü kaynaklarının sınavdan bir gün önce durdurulması konusunda duyarlılık göstermeleri ve Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliğinde belirtilen hususlarda gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük önem arz etmektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.