DOLAR 32,6039 0.12%
EURO 35,0377 0.43%
ALTIN 2.418,56-0,18
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092317-3,50%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çoğal, aday adaylığını açıkladı

Çoğal, aday adaylığını açıkladı

ABONE OL
15 Mart 2023 10:33
Çoğal, aday adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nda 4 yıl Genel Merkez Özlük Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreterliği yapan ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) görev alan eğitimci Engin Çoğal, CHP’den 28’inci Dönem Edirne Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Sendikacı ve eğitimci Engin Çoğal, yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde CHP’den 28. Dönem Edirne Milletvekili aday adayı olduğu açıkladı.

Çoğal, “14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, demokratik cumhuriyeti ortadan kaldırma girişimleri-ne karşı; emekten, demokrasiden, cumhuriyetten, güçlendirilmiş parlamenter sistemden ve sosyal hukuk devletinden yana olan bütün demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin birlikte mücadele edebilecekleri son seçimdir. Halkımızla birlikte güçlü, demokratik, çağdaş hukuk devletini inşa etmek için seçimleri kazanacağız” dedi.

Cumhuriyetin kazanımı olan fabrikaların, yabancılara ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekilmesine, işçinin memurun, emeklinin, köylünün ve esnafın sömürülmesine, basın özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceklerini belirten Çoğal, “Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistemi halkımızla birlikte yeniden kuracağız. Yolumuz aklı ve bilimi rehber alan Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Cumhuriyet, 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun, 100 yıllık reklam arası değil, uygarlık tarihimizde çağdaşlaşma ve demokrasi yolculuğumuzun son hal-kasıdır. Bu duygularla, adaylığımı ilan ediyor, halkımızı 14 Mayıs’ta sandığa giderek aydınlık yarınları birlikte yaratmaya davet ediyorum” dedi.

Evli ve bir kız babası olduğunu belirten Milletvekili aday adayı Engin Çoğal, “Eşim Şirin Çoğal öğretmenlik yapmakta aynı zamanda Edirne Tema Vakfı İl Temsilciliği görevinde bulunarak toplumsal sorumluluk adına faaliyetlerde bulunmaktadır. Kızım Cansın Çoğal ise üçüncü dönem Edirne Barosu Genç Avukatlar Meclis Başkanlığı görevine seçilerek, toplumsal sorumluluk adına avukatlık mesleği ile ilgili mücadele vermiştir. Çiftçi bir ailenin oğlu olarak uzun yıllar çiftçilik yapmaktayım. Bölgemizde tarımsal olarak yetiştirilen ürünlerin neredeyse hepsinin ticari anlamda üretimini bizzat yaptım. Üretim aşamasının zevkini ve heyecanını yaşarken, hasat ve pazarlama aşamasındaki sorunları ve sahipsiz bırakılmışlık duygusunu da yaşayan ve tüm bu sorunların farkında olan bir vatandaşım. Bütün umutların bir sonraki seneye kaldığı, emeğin karşılığının alınamadığı tüm bu süreçleri çiftçi arkadaşlarımızla birlikte yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum” dedi.

29 yıl öğretmenlik görevinde bulunduğunu belirten Çoğal, şunları söyledi; “Eğitimcilik hayatımın 20 yılında, özel dershane, ortaokul, imam hatip lisesi, endüstri meslek lisesi, ticaret lisesi ve Anadolu lisesinde öğretmenlik yaptım. Eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntılara, öğrencilerin ve öğretmenlerimizin sorunlarına her kademede vakıf oldum. Bilimsel ve laik eğitim sistemimizin günden güne nasıl yok edildiğini biliyorum. Tüm bu sorunların çözümü noktasında öğretmenlik hayatımın 9 yıllık kısmı ise emek mücadelesinin yanında eğitim sistemimizin iyileştirilmesi amacıyla sendikal mücadele ile geçti. Sendikal mücadelemin 3 yılı Edirne Eğitim-İş Şube Sekreterliği, 3 yılı Eğitim-İş Sendikası Genel Merkez Mali Sekreterliği, 4 yılı kamu çalışanlarının bağlı olduğu Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Merkez Özlük Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreterliği görevlerinde bulundum. Emek mücadelesinin ne olduğunu, alın teri mücadelesinin nasıl verildiğini bizzat yönetici konumunda bulunmam sebebiyle bilmekteyim. Sorunlarımızın aktarılması ve çözümü noktasında aktif olarak görev almak amacıyla 2018 Milletvekili seçimlerinde Edirne CHP 27. Dönem Milletvekili aday adayı oldum. Ayrıca yine 2018 yılında emekli olup Edirne Emekli-Sen Sendikası’na üye olarak emekli arkadaşlarımızın sıkıntılarının duyurulması ve on beş milyon emeklinin gücünün  hissettirilmesi adına mücadeleye devam ediyorum. Bunun yanı sıra toplumsal sorumluluk bilinciyle birçok dernek ve vakfa üye olarak STK’larda görev aldım.

Tüm bu duygularla çiftçi, eğitimci, işçi  ve emekli   hakları alanlarında verdiğim mücadelelerin çözüm merciinin siyaset olduğu düşüncesiyle, mücadelemi bir üst noktaya taşımak , birikimlerimi aktararak toplumumuza faydalı olmak amacıyla birlikte düşünmeye, üretmeye, çalışmaya devam ederek Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yeniden bir umutlu başlangıç yapacağımıza yönelik inancımla, halkın iktidarında halktan biri olarak 2023 Milletvekili  seçimlerinde Edirne  CHP 28. Dönem Milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyor, halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.