DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0379 -0.17%
ALTIN 2.324,750,24
BIST 9.097,980,20%
BITCOIN 2264318-0,41%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çoğal, “Öğretmenevi bir an önce yapılmalı”

Çoğal, “Öğretmenevi bir an önce yapılmalı”

ABONE OL
20 Aralık 2022 11:06
Çoğal, “Öğretmenevi bir an önce yapılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27. Dönem CHP Milletvekili Aday Adayı Engin Çoğal, 6 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan Öğretmen Evi’nin yenisinin yapılarak, öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

27. Dönem CHP Milletvekili Aday Adayı Engin Çoğal, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkılan Öğretmenevinin yenisinin biran önce yapılarak, öğretmenlerin mağduriyeti giderilmesi gerektiğini belirterek, “Öğretmenlerimizin bekleme ve oyalamaya artık tahammülü kalmamıştır” dedi.

Çoğal, “Edirne Öğretmenevi, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınarak 2016 yılında yıkıldıktan sonra, zamanın İl Milli Eğitim Müdürü konuyla ilgili bir açıklama yapmış: “ilerleyen günlerde yıkımı gerçekleştirilecek Merkez Öğretmenevi binasının mevcut yerine veya şehrimizin uygun bir yerine daha modern, öğretmenlerimizin daha rahat edeceği sosyal, sportif, kültürel etkinlikleri gerçekleştirebileceği, eğitim ve eğitsel faaliyetlere hizmet edecek kompleks bir binanın yapılması planlanarak, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerekli çalışmalar başlatılacak” ifadelerini kullanmış , o günden bugüne 6 yıl  geçmesine rağmen  konuyla ilgili bir gelişme olup olmadığı  kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Bu sorunun neden çözülemediği, çözülecekse ne zaman çözüleceğinin başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar tarafından Edirne kamuoyuna bir an önce açıklanması gerekmektedir.

Özellikle İl dışından gelen öğretmenlerin konaklama, barınma ve sosyal ihtiyaçları sorununun Turizm Otelcilik Lisesinin (Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Lisesi) uygulama Oteliyle çözülemeyeceğini belirten Çoğal, şunları söyledi; “Öğretmenevi deyince eğitim emekçilerinin kendilerini evlerinde gibi hissettikleri yerler akla gelmektedir. Özellikle bir başka şehre gezmek veya iş için gidildiğinde eğitim emekçilerinin ilk aklına gelen yerler öğretmenevleridir. Çünkü hem ekonomik hem temiz hem de şehrin merkezinde bir konaklama şansını Öğretmenevinde bulabilirsiniz. Öğretmenler kendilerini buralarda rahat ve huzurlu hissederler. Ayrıca İl dışından gelen misafirlerimizin konaklaması için yine ilk aklımıza gelen yer öğretmenevidir.  Genelde konaklama, lokal ve restoran hizmetleri veren yerler olarak düşünülse de öğretmenevleri berber ve kuaför hizmetlerinin verildiği, düğün, nişan, toplantı gibi organizasyonlarının da yapılabildiği sosyal tesisler olarak hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.