DOLAR 32,5582 0.04%
EURO 34,9306 0.18%
ALTIN 2.430,280,31
BIST 9.770,130,49%
BITCOIN 2071688-4,14%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Çok Kanallı Yayıncılık” anlatıldı

“Çok Kanallı Yayıncılık” anlatıldı

ABONE OL
10 Ağustos 2021 11:44
“Çok Kanallı Yayıncılık” anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Yerel Medya Buluşmaları” Projesi kapsamında kentte ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelindi. Medya temsilcilerine “Çok Kanallı Yayıncılık’ konusu anlatılırken, yerel medyanın da sorunları konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği’nin birlikte yürüttüğü Yerel Medya Buluşmaları Projesi kapsamında yerel medya temsilcileri ile bir araya gelindi.

Proje kapsamında, çok kanallı yayıncılık nasıl olur?, yerel medyanın sorunları nelerdir? gibi konularda konuşmalarla birlikte, sunum yapıldı.

Ardından akvaryum tekniğiyle birlikte ilimizde yayınlanan gazetelerde görev yapan basın mensuplarının ve görev yaptıkları gazetelerin sorunları konuşuldu.

Yerel medya temsilcilerinin görüşlerinin dinlenmesinin ardından bu toplantıda ifade edilen görüşler çerçevesinde bir yerel medya raporu hazırlanacak.

Projeye konuşmacı olarak Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Lacivert ile Sabit Fikir dergileri Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar ve Daily Sabah Gazetesi Editörü Can Kazancıoğlu katıldı.

Çok kanallı yayıncılıkla ilgili Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay bir konuşma yaparak Daily Sabah tecrübesi çerçevesinde yaptıkları çalışmaları ve Dünya’daki gelişmeleri anlattı.

Hemen ardından Daily Sabah Gazetesi Editörü Can Kazancıoğlu’da çok kanallı yayıncılığın ne olduğunu anlatarak, onun teknik taraflarından bahsetti.

Kazancıoğlu; “Çok kanallı yayıncılıkta mikro seviyede çalıştığı için herhangi bir ekip bölünmesi yok. Herkes her işi yapıyor. Fakat genel olarak yayın mecralarında belli bir kadrolaştıktan sonra basılı ve dijital diye ister istemez bir ayrım oluyor. Bunu görüyoruz. Bizde kendimiz yaşadık, bizde de vardı bu. Genel olarak gerçekten gazetecilikten anlayan, gazetecilik yapmış, deneyimi olan insanlar hep bu işin basılı tarafında bulunuyor. Dijital bir işin 7/24 devam eden doğası gereği biraz daha hani yeni neslin adapte olmasından dolayı daha çok gençlere verilmiş bir iş olarak görülüyor.

Burada bu işte şöyle bir sıkıntı doğuyordu. Bakıyorsunuz işte adam X şahıs işte politika editörü, sadece sayfasını yapıyor, geliyor, gidiyor. Bunu web sitesiniz de yararlanamıyorsunuz veya o arkadaşın yazdığı şeyler düzgün bir şekilde internet sitenizde yayınlanamıyor. Biz bunu ortadan kaldırmak amacıyla çok kanallı yayıncılık denilen bir sisteme geçtik. Bu neydi? Artık bizde basılı veya dijital diye bir ayrım yapmadık. Artık herkes öncelikle dijitale odaklanmaya başladı.

Neden? Çünkü, takdir edersiniz ki hepinizin farklı saatleri oluyor. 8’de baskıya gidiyor olabilirsiniz, 9’da baskıya gidiyor olabilirsiniz. Bugün en ana akım medya bile genellikle 12’de, 1’de baskıya gidiyor çoğu zaman. Eğer o gün kritik bir şey beklenmiyorsa. Sizin daha gazeteniz dergi stantlarında, bayilerde yerini almadan yazdığınız haber yalanlanmış olabiliyor, değişmiş olabiliyor, güncellenmiş olabiliyor, farklı bir yere gitmiş olabiliyor. Bu yüzden artık genel olarak haberler dijital ortamlarda üretiliyor.

Hepimizin Twitter’ı var, hepimizin uygulamaları var. Notification’lar geliyor. Bir haber olduğu zaman üç-beş dakika içerisinde bu haber okunuyor, tüketiliyor ve unutuluyor. Diğer habere geçiliyor. Bu yüzden çok kanallı yayıncılığın en çok önem verdiği şey öncelikle dijital. Diğer ekibi basılı tarafı dijitale entegre ediyor. Ama aynı zamanda da dijital bu işi tek yürütecek taraf değil. Basılı tarafın deneyimini dijitaldeki daha deneyimsiz arkadaşlarla paylaşarak bir homojen, organik bir sistem kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu konuşmanın ardından akvaryum bölümüne geçildi ve Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş ile birlikte diğer konuşmacılar ve toplantıya katılan basın mensupları yerel medyanın sorunlarını konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.