DOLAR 32,3258 0.23%
EURO 35,0801 -0.15%
ALTIN 2.282,000,21
BIST 9.004,492,25%
BITCOIN 22819091,47%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Cömert, “Altın almak için fırsat”

Cömert, “Altın almak için fırsat”

ABONE OL
30 Mart 2022 10:44
Cömert, “Altın almak için fırsat”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da gerçekleşen Rusya-Ukrayna heyetlerinin görüşmesi sonrası altında düşüş olduğunu ve altın almak isteyenler için buranın tam fırsat olduğunu söyleyen Kuyumcu Rahmi Cömert “Sırf altın düştü diye bankadaki parasını bozdurup altın almaya gelenler oldu. Düğün sezonu için altın almak isteyenler için bu fiyat düşüşü fırsat olarak değerlendiriyorum.  Haziran Temmuz gibi altının gramı gördüğü yere gelir. Bu fırsatı değerlendirsinler” dedi.

“ALTIN DÜŞTÜ ALMAK İSTEYEN BU FIRSATI KAÇIRMASIN”

Kuyumcu Rahmi Cömert, altın fiyatlarındaki düşüşe değinerek, “Geleceğe yönelik insanlar altına yatırım yapmalılar diye düşünüyorum. Altın düştüğünde alım fırsatı olduğunu her zaman söylüyorum. 3 günde 1 gram altın30 lira değer kaybetti. Bu değer kaybı iyi bir rakam. İnsanların ihtiyacı varsa şu an tereddütsüz alsınlar altın. Parası olan alsın. Fiyatların düşmesi piyasayı da hareketlendirdi. Sabahtan bu yana insanlar soruyorlar. Sormalar fazlalaştı. Gelip gitmeler fazlalaştı. Gücü olan alıyor. Takı için alanlar kesinlikle alıyorlar. Sabah bir müşterimiz geldi, sırf fiyat düştü diye 5 gram bir bilezik ve küçük altın aldı, sırf düştü diye altın alıyorlar. Bankadaki parasını bozdurdu gelip altın aldı. İnip çıkmalar piyasayı hareketlendirir. İnip çıkmalar bizim için iyidir. Piyasayı hareketlendirir.  Çıktığında insanlar elindeki altını bozdurur, düştüğünde yatırım yapmak isteyenler alım fırsatını değerlendirir. Düğün sezonu için altın almak isteyenler için bu fiyat düşüşü fırsat olarak değerlendiriyorum.  Haziran Temmuz gibi altının gramı gördüğü yere gelir. Altın sezonda gram altın bin, bin 100 lira civarına gelir. Bu fırsatı değerlendirsinler. BU fiyatlar daha aşağı gelmez. Geleceği en alt rakamı gördü. Şu anda Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelere iyimser bakıldığı için altın düştü. Bu görüşmelerden çıkacak sonuç önemli. Önümüz Ramazan, Ramazan’ın da Edirne’ye faydası olacak. Yurt dışından ve içerden turistler gelecek. Emekli Almancılarımız gelmeye başlayacak. Onlarında bize faydası var. Onlarda piyasayı hareketlendirecek” dedi.

“BULGARLAR YATIRIM AMAÇLI”

Leva’nın değer kazanmasıyla Bulgarların Edirne’de altına yatırım yaptığını söyleyen Rahmi Cömert” Bulgarlar şu anda altın sektöründen çok hareketliler. Talep çok fazla. Onlar Avrupa’nın her tarafında çalışıyorlar. Paraları değerli. O açıdan kesinlikle güvenli liman diye altına yatırıyorlar. Onlarda eskisi gibi değiller. Eskiden 14 ayar takı alırlardı. Şimdi 24 ayar, Reşat, çeyrek soruyorlar. Bunlara talepleri var. Özellikle yatırım amaçlı alıyorlar ve çeyrek, Reşat, gibi altına talebi var. Takıda bol bol zincir ve bileklik alıyorlar. Takıyı seviyorlar. Onlar özellikle hediye almayı seviyorlar. Özel günleri kaçırmıyorlar. Örneğin önümüzdeki günlerde onlarda okullar kapanacak.  Her yıl sonu okullarda balolar düzenleniyor. Bu tarz olaylara öne veriyorlar. Okul kapanırken, kesinlikle çocuklarına hediye alıyorlar. Kapanırken alıyorlar. Mezuniyet günü hediyesi gibi hediyeler alıyorlar. Özel günlere önem veriyorlar. Takıya kesinlikle değer veriyorlar. Gümüşe de altına da değer veriyorlar. Biz altını sadece yatırım amaçlı düşünüyoruz ama, onlar altını hediyelik olarak düşünüyorlar. Bulgaristan vatandaşlarının paraları değerlenince hediyelik eşyada gümüş veya başka şeyler yerine altına yöneldiler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.