DOLAR 32,3812 0.18%
EURO 34,9905 -0.25%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.067,24-0,14%
BITCOIN 2264505-1,08%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un açıklamaları endişe vericidir”

“Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un açıklamaları endişe vericidir”

ABONE OL
14 Şubat 2020 15:02
“Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un açıklamaları endişe vericidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB), yayımladığı açıklamayla Batı Trakya Müslüman Türklerinin milli kimliğini inkar eden Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’a tepki gösterdi.

GTGB’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“10 Şubat 2020 tarihinde, Sayın Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Rodop iline bağlı Şapçı-Maronya Belediyesi’nin davetlisi olarak Batı Trakya’ya geldi. Belediye meclisinin kararıyla kendisine fahri hemşehrilik verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Pavlopulos, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’yla ilgili açıklamalarını hayal kırıklığı ve endişe verici olarak bulduğumuzu belirtmek isteriz.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın milli kimliğini inkâr ederek, toplumumuzda hayal kırıklığı yaratan sayın Cumhurbaşkanı, bu açıklamalarıyla, ülke vatandaşlarının bir kısmının “milli kimliğini ifade etme hakkının” ihlal etmiştir.

Batı Trakya Türk toplumu geçmişte olduğu gibi hala varlığını Batı Trakya da sürdürmektedir ve var olmaya da devam edecektir.

Cumhurbaşkanı Sayın Pavlopulos ve ülkemiz Yunanistan, Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu’nun ‘milli kimliğini inkâr’ politikasında ısrar etmek yerine, ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını uygulanmasını beklemekteyiz”

(http://milletgazetesi.gr)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.