DOLAR 32,5938 0.35%
EURO 34,7628 0.01%
ALTIN 2.495,270,45
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20175060,70%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Yunanistan’a rest çekti

Cumhurbaşkanı Yunanistan’a rest çekti

ABONE OL
18 Haziran 2022 11:17
Cumhurbaşkanı Yunanistan’a rest çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Cuma Namazı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’a açık rest çektiğini söyledi. Bir süredir Türkiye ile Yunanistan arasında Yunan Hükümeti tarafından adaların silahlandırılması sebebiyle gerginlik üst noktaya tırmanmıştı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birçok kez yaptığı açıklamalarla komşuyu uyarmış, silahlandırma tavrından vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu. Cuma Namazı sonrası Yunanistan’a değinen Erdoğan “Bundan daha açık rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın” şeklinde sözlerine yer verdi

“BUNDAN DAHA AÇIK REST OLAMAZ, YUNANİSTAN BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN”

Dün Cuma Namazı çıkışı komşu ülke Yunanistan hakkında açıklamada bulunan Erdoğan “Yunanistan ile ilgili olarak sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi söyledim. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi ve bu toplantıyı yapmayacağımızı söyledik. Bu yılki toplantıyı yapmıyoruz. Bundan daha açık rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN’LA BULUŞMALI VE KONUŞMALIYIZ”

Geçtiğimiz günlerde ise gerilimin tırmanması üzerine Yunan Devlet Kanalına dikkat çeken açıklamalar yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise “Sözlü bir gerginlik var ama saha böyle bir şey söz konusu değil. Umarım o noktaya gelmeyiz. Ben de anlaştığımız gibi, gerginliği bir kenara bırakıp, iki ülke arasındaki pozitif gündeme odaklanabileceğimizi bekliyordum. Türkiye ve Türkiye halkı ile bir sorunumuz olamaz. Erdoğan ile buluşmalı ve konuşmalıyız. Oturup tartışmamız gerekiyor. Sorunlarımızı çözebilmek için aynı çerçevede buluşmamız gerekli” ifadelerinde bulunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.