DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20799733,15%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet Kupası için pedala basacaklar

Cumhuriyet Kupası için pedala basacaklar

ABONE OL
17 Ekim 2022 10:28
Cumhuriyet Kupası için pedala basacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de “13. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’ 23 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Tamamen ücretsiz olan yarışa yalnızca lisanslı sporcular katılabilecek. 13’üncü Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı, Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından 23 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Parkuru yaklaşık 70 kilometreden oluşan yarış, toplam 5 kategoride yapılacak.

Edirne Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Kurt, yarış hakkında bilgiler vererek, “Kulübümüzce bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’nın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Ücretsiz olacak olan yarışımızda sporcularımıza lisans zorunluluğu getirdik. Lisans zorunluluğuna uyan tüm sporcularımızın yarışı kazasız belasız tamamlamalarını diliyoruz. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı için kayıtlarımız devam ediyor. Tüm halkımızı ve sporseverleri yarışımıza davet ediyoruz.” dedi.

Bisiklet Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Utku Zorlutuna ise, Cumhuriyet adına gerçekleştirilen bu koşuda herhangi bir ürün satışı yapılmadığını ya da yarış kayıt ücreti alınmadığını söyledi.

Zorlutuna, “23 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’nın 13’üncüsünü düzenleyeceğiz. Yarışımız Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turundan sonra en uzun süredir devam eden yarışlardan biri. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’nı 2009 yılından beri gerçekleştiriyoruz. Yarışımıza komşu ülkelerden de katılım sağlanıyor. Pandemi öncesi katılım sayılarımız 700 civarında gerçekleşiyordu geçen yıl ise pandemi dolayısıyla kontenjan 200 kişi olarak belirlenmişti. Bu yıl yüksek katılım bekliyoruz. 23 Ekim sabahı saat 9.00’da başlayacak olan yarışımız Bayanlar, Genç Erkekler, Büyük Erkekler, Master A ve Master B olmak üzere 5 kategoride gerçekleşecek. Sporcularımız yarışa Şevki Arman Caddesi’nden başlayacak ve Edirne Kırklareli il sınırı olan Yolageldi köyü sapağına kadar gidip gelecek. Parkur yaklaşık 70 kilometre olacak. Geçtiğimiz yıllarda birinci gelen sporcularımız yarışı bir saat 40 dakika civarında bitirdiler. Trafiği aksatmamak adına zaman barajımız olacak. Cumhuriyet Haftası kutlama programları dahilinde gerçekleşecek olan yarışımız için Edirne Valiliği himayelerinde emniyet, sağlık ve kamu kuruluşlarının da yarış günü katkısı olacak. Gerekli izinlerimiz ve güvenlik önlemlerimiz mevcut. Katılan sporcular da Edirne’de yarış koşmaktan memnunlar, her sene giderek artan bir ilgi oluyor. Özel bir yarış olması sebebi ile sporcular kentimize kendi bütçeleri ile gelerek katılım sağlıyorlar. Sporculardan herhangi bir ücret almamaktayız. Cumhuriyet adına gerçekleştirdiğimiz yarışımızda herhangi bir ürün satışı ya da yarış kayıt ücreti söz konusu değil” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.