DOLAR 32,5325 -0.07%
EURO 34,9173 0.03%
ALTIN 2.431,330,06
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2167885-0,52%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet Meydanı’nda iki tane Atatürk Anıtı olacak

Cumhuriyet Meydanı’nda iki tane Atatürk Anıtı olacak

ABONE OL
21 Ocak 2023 13:39
Cumhuriyet Meydanı’nda iki tane Atatürk Anıtı olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı, Emniyet Müdürlüğü’nün önüne taşınıyor.
Kent meydanı projemiz içerisinde kalan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne taşınması için çalışmalar başladı.
Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Ali Ünal, konu hakkında yaptıkları açıklamada, çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

“1 AY İÇERİSİNDE YENİ YERİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Balcı, Kent Meydanı’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Meydan düzenlemesi kapsamında 30 yıllık Atatürk heykelimizi, anıtımızı İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün karşısına taşıyacağız.
Amacımız hem Kent Meydanı’nı trafik ve yaya anlamında düzenlemek hem de anıtın Keşan’ın girişinde tüm halkımız tarafından görülmesini sağlamak. Buradaki kaide tamamen değişecek, büst aynı şekilde kullanarak, yeni bir yazıyla halkımıza sunacağız.
Amacımız hem kent meydanında yaptığımız düzenlemeleri harekete geçirmek hem de TEB önündeki kavşağı yapmak. 1 ay içerisinde yeni yerine taşımak istiyoruz. Yüklenici firma söz konusu alandaki zemin çalışmalarını yapıyor. Buranın alt yapısı da değişiyor ve yollar yeniden asfaltlanacak. Emniyet Müdürlüğümüz önündeki alana da granit taşı döşüyoruz. Taş döşemesi bittikten sonra Atatürk Büstünü anıtıyla birlikte Keşan halkına sunacağız. Anıt taşındıktan sonra kavşak çalışmalarımız olacak. Atatürk Parkı önü diye tabir ettiğimiz alanda ilçemize Yunanistan’dan gelen otobüsler için alan yaratmaya çalışıyoruz. Bir cep alanı sağlanacak ve indir-bindir yapacaklar.” dedi.

“TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ATATÜRK ANITLARINDAN BİRİ OLACAK”

Eski köy garajının bulunduğu alana da bir Atatürk Büstü yapacaklarını ifade eden Yakup Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük bir Atatürk Anıtı olacak. O anıtın olduğu alan tören alanı olacak.
Bundan sonra bayramlarımızı o alanda kutlayacağız. 20 metre genişliğinde, 4 tane kaidesi bulunan, 9 metre yüksekliğinde Trakya’nın en büyük Atatürk Anıtlarından biri olacak.”
Ünal ise yeni yapılacak olan anıtın konumu hakkında bilgi vererek, yeni anıtın eski köy garajı içerisinde Atatürk Ortaokulu önüne konumlandırılarak, yüzünün meydana bakacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Atatürk heykeli, bakıma alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.