DOLAR 32,3511 0.26%
EURO 35,0591 -0.27%
ALTIN 2.307,841,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22884013,40%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet TIR’ı Edirne’ye geldi

Cumhuriyet TIR’ı Edirne’ye geldi

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:39
Cumhuriyet TIR’ı Edirne’ye geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemizin kurtuluşu için başlattığı milli mücadelenin 100. yılında Samsun’dan yola çıkan Cumhuriyet TIR’ı Edirne’de halkının ziyaretine açıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (AAD) Cumhuriyet TIR’ı Sarayiçi’nde Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan tarafından Edirnelilerin ziyaretine açıldı.

Milli mücadelenin 100. kuruluş yıl dönümünde 19 Mayıs 1919 günü Samsun’dan yola çıkan ADD Cumhuriyet TIR’ını Edirne’de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, TIR’ın içerisinde milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 günü atamızın Samsun’a çıkışından itibaren yaptığı aşamalar ve dökümanlar bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan da 19 Mayıs 1919 Türk milleti ve Türk devleti için eşsiz bir tarih olduğunu belirterek, “Bu tarih emperyalizmin boğmaya çalıştığı bir milletin dirilişinin başladığı tarihtir. Kuşkusuz bu tarih bir ilk adımla başlıyor. Bu ilk adım ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve yanındaki bir avuç cesur ve kahraman yürekli insan ve bu lidere bu ekibe bu inansa sarılmış bir milletten oluşuyor. O tarihin üzerinden 100 yıl geçti. 100 yıl da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti birçok başarıya imza attı, birçok sıkıntıyı göğüsledi. Ama Atatürk ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyetini öyle bir sağlam temeller üzerine kurmuşlar ki öyle güzel harcını karmışlar ki bütün oyunlara rağmen, bütün çabalara rağmen neredeyse emperyalizmin gözünün hep üzerinde olduğu bu kutsal vatanı, bu güçlü milletti bir türlü yıkmayı başaramadılar. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça da asla asla yıkamayacaklardır. Türk milleti zaman zaman kendi içinde tartışmalar yaşar, Türk milleti zaman zaman kendi içinde çatışmalara girer, ayrılıklar ve ayrışmalar çıkar ama ulu önderimizin dediği gibi “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.” Bu bağlamda Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ışğından ayrılmadan onun yolundan gitmeye and içmiz Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti’ni atamızın da dediği gibi “İlelebet payidar kılacaktır” Var olsun Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığı, var olsun Türkiye Cumhuriyeti devleti. Yaşasın büyük Türk milleti diyerek “Ne Mutlu Türküm” diyene” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet TIR’ını gezen Başkan Gürkan, anı defterine ise şu satırları yazdı;

“Atam; Senin yolunda, senin izinde durmadan yürüyeceğiz. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Saygı ve minnetle…”

 Tolga Taşdelen

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.