DOLAR 32,5795 0.27%
EURO 34,7663 -0.03%
ALTIN 2.491,770,31
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20642953,77%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyetimizin 97’nci yıl kutlandı

Cumhuriyetimizin 97’nci yıl kutlandı

ABONE OL
15 Eylül 2021 13:00
Cumhuriyetimizin 97’nci yıl kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümü Edirne’de düzenlenen törenle kutlandı. Valilik önünde gerçekleştirilen törende Edirne Valisi Ekrem Canalp, tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de coşkuyla kutlandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, valilik bahçesinde gerçekleştirilen törende koronavirüs tedbirleri uygun olarak tebrikleri kabul etti.

töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Cumhuriyetin 97.yılı sebebiyle kutlama mesajını okuyan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bundan 97 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla kazandığımız kutlu zaferimizi, Cumhuriyet ile taçlandırdık. Cumhuriyet, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile, Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idaredir. Cumhuriyet milletimizin şanlı geçmişini, umut dolu geleceğine bağlayan köprüdür. Milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartacak olan yönetim şeklidir. Cumhuriyet, hakimiyeti kayıtsız şartsız millete vermektir. Halkın geleceğini bizzat kendisinin belirlediği rejimin adıdır” dedi.

Bugün 97 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde ülkemiz, dünyanın en güçlü ülkelerinden ve ordumuz da dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu belirten Vali Canalp, “Türk Milleti Cumhuriyetle gelişmiş dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış, devletimiz gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Millet olarak bugün bunun gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyor, Cumhuriyetimizin ilanının yıl dönümünü bütün yurtta coşkuyla kutluyoruz. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice büyük hedeflerimiz ve yapmamız gereken nice büyük işlerimiz vardır” dedi.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik öneminin tarih boyunca tüm gözlerin üzerimizde olmasına, iç ve dış tehditlerle sürekli karşı karşıya kalmamıza sebebiyet verdiğine değinen Vali Canalp, şunları söyledi;

“Belki de en çok bu sebeple çok çalışmalı, birliğimizi daim kılmalı demokrasimize sahip çıkmalıyız. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü kalabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olabilmektir. Aziz milletimiz gücünü ve bekasının teminatı olan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Her yerde ve milletimizin her ferdi ile devletimizin bekası ve milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışmaya, insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu önemli gün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Türk milletinin ve siz değerli Edirnelilerin Cumhuriyet bayramını kutluyor, bu meydanda bulunan herkesi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Devletimizin ve milletimizin en büyük bayramı hepimize kutlu olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetimizin 97’nci yılı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajının okunmasının ardından tören sona erdi.

Törene; İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Baro Başkanı Alper Pınar, Edirne İl Jandarma Komutanı Abdulkadir Seri, kurum müdürleri ve siyasi partilerin temsilcileri katılım gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.