DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20789682,74%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ÇYDD gençliği kahvaltıda buluştu

ÇYDD gençliği kahvaltıda buluştu

ABONE OL
29 Kasım 2021 10:55
ÇYDD gençliği kahvaltıda buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Gençlik Birimi, Edirne Tabip Lokali’nde tanışma kahvaltısı düzenledi. ÇYDD Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz’ın da katıldığı kahvaltının ardından müzik dinletisi sunuldu.

“DAMLALAR BİRİKİYOR, GÖL OLUŞUYOR”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, “Amacınızı yaptığınız işlerle, ortaya koyduğunuz ürünlerle, yaşam biçiminizle ortaya koyuyorsunuz. Dolayısıyla yaşamanın anlamı doğrudan doğruya yaşamanın kendisidir. ‘Bir sincap gibi’ demiştir, Nazım Hikmet. Hani bir tek ağaç gibi hür, hem ormancasına kardeş gibi yaşamak. Yaşamanın özeti çağdaş değerler içerinde barış, sevgi, sevda, doğaya sevgi, dostluk ve geleceğe güven, yaşama sevinci içinde yaşamak. İşte çağdaş yaşam, bunun içerisinde yaşıyoruz. Çağdaş yaşamın bir özelliği var. Damlalardan göl yapmayı amaçlıyor. Bu damlaların bir Muş’tan gelir biri Çanakkale’den gelir Ardahan’dan gelen var. Buradan gelen damlalar birikiyor böyle bir göl oluşuyor ve gölden de çağlayanlar oluşuyor. Bizim bir de korkumuz var. Bizim temel ilkemiz gönüllülük. Gönüllerin üzerinde gönülleri kazanmayı çalışarak o da damlalardan göl yapma sanatıdır. Ve en korktuğumuz şey de gönülleri incitmektir” dedi.

“ONLİNE SÜREÇ SONRASI TANIŞMAK”

Üniversiteli gençlerle bir araya gelerek yaptıkları bu etkinlikte kendilerine destek olan Edirne Tabip Odası’na ve ÇYD Edirne Şubesi yönetimine teşekkür eden Trakya Üniversitesi Radyoterapi Bölümü 4. Sınıf öğrencisi, Çağdaş Gençlik Edirne Şubesi kolaylaştırıcısı Şükran Acar da “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde 8’nci yılım. Trakya Üniversitesi’nde okuyorum Amacımız, online süreçten sonra derneğimize yeni katılan üyelerimiz ve derneğimizden burs alacak öğrencilerimizle seçilmiş gençlik birimimizi tanıştırmak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kim olduğunu, şubemizin ne gibi görevler yaptığını, hangi çalışmaları yürüttüklerimizi anlatmak için burada toplandık. Özel günlerde etkinlikler, tiyatro, müzik gibi birçok konuda etkinliklerde bulunuyoruz. Farklı etkinliklerle kendimizi ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinliğe davet edilen gençler, kahvaltının ardından müzik dinletisi ile güzel bir gün geçirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.