DOLAR 32,5790 0.11%
EURO 35,0460 0.58%
ALTIN 2.434,610,49
BIST 9.766,010,45%
BITCOIN 2085569-3,86%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Daha fazla bütçe gerekiyor”

“Daha fazla bütçe gerekiyor”

ABONE OL
13 Kasım 2021 19:01
“Daha fazla bütçe gerekiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne’deki tarihi eserlerin restorasyon, bakım ve onarım çalışmalarının hızlandırılması için Edirne’ye daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini söyledi. Milletvekili Çakırlar ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a kentte ki tarihi eserlerin restorasyonlarını sordu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, yaptığı açıklamada, metrekareye en çok eserin düştüğü Edirne’nin turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi eserlerin günümüze kazandırılması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Çakırlar, “Avrupa ülkelerinde bir şehirde Edirne’de yer alan eserlerden sadece bir tanesi olsa gerekli çalışmalar titizlikle yapılıp turizme kazandırılmasının önü açılır bu da şehrin kalkınmasında büyük rol oynayacaktır” dedi.

“DAHA FAZLA BÜTÇE AYRILMASI GEREKİYOR”

Edirne’nin iki gelir kaynağı olduğunu bunların ise çiftçilik ve turizm olduğuna işaret eden Milletvekili Çakırlar, “Şehrimizin önemli iki gelir kaynağı vardır, çiftçilik ve turizm. Çiftçilik herkesin malum olduğu üzere ortada. Turizmde ise kültürel anlamda gereken duyarlılık gösterilmemekte, Kültür ve Turizm bakanlığı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Edirne şehrimize daha fazla özen göstermelidir. Bakanlığın; Çokalca Camii, İbrahimpaşa Hamamı, Zincirlikuyu Camii Şeyh Şucaeddin Karamani Türbesi, Yemiş Kapanı Hanı, Saray-ı Cedide-i Amire kazıları ve bir çok ecdad yadigarlarının günümüze kazandırılması için proje, restorasyon ve bakım-onarım çalışmalarının hızlandırılması için Edirne’ye daha fazla bütçe ayırması gerekiyor” dedi.

TARİHİ ESERLERİN DURUMUNU SORDU

Öte yandan Milletvekili Çakırlar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle kentte restorasyon süreci devam eden ve proje aşamasında olan tarihi eserleri sordu.

Milletvekili Çakırlar verdiği soru önergesinde, “Ülkemizin kuzeybatısında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Edirne’de, kalıntıları mevcut olmakla birlikte tarihi değeri bulunan birçok yapı bulunmaktadır. Edirne ilimizin tarihi zenginlikleri ortaya çıkarılarak kültür turizminden daha fazla faydalanması sağlandığı taktirde şehrin kültür turizmi açısından potansiyel bir değer oluşturularak, şehrin kalkınmasında önemli bir yer edinecektir” ifadelerini kullandı.

BAKAN ERSOY’A SORULAR?

Milletvekili Çakırlar, Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti;

Edirne ilimizde toplam kaç tane tescilli tarihi yapı bulunmaktadır?

Tarihi yapıların kaç tanesinin restorasyonu gerçekleştirilmiştir?

Restorasyon süreci devam eden kaç tarihi yapı vardır?

Restorasyon süreci proje aşamasında olan tarihi yapı sayısı nedir?

Restorasyon sürecinden vazgeçilen eser var mıdır? Var ise bunlar hangileridir?

Restorasyon sürecinden vazgeçilen eser var ise sebepleri nelerdir?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.