DOLAR 32,5162 0.18%
EURO 34,5770 0.04%
ALTIN 2.491,120,23
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20786341,67%
Edirne
23°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dalgın, “Gerçek meselelere odaklanıyoruz”

Dalgın, “Gerçek meselelere odaklanıyoruz”

ABONE OL
18 Mart 2021 09:45
Dalgın, “Gerçek meselelere odaklanıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, ‘Andımız ile ilgili tartışmalara yönelik; “Andımızı kaldıran büyük ortak, kaldırılmasına karşı çıkan küçük ortak. Sonra tekrar onu mahkemeye taşıyan büyük ortak. Aile içi meselelerini büyük ortakla küçük ortak halletsinler. Biz Türkiye’nin gerçek meselelerine odaklanmaya devam edeceğiz.”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Genel Başkan Başdanışmanı Metin Gürcan Edirne’yi ziyaret ederek, partilerinin Edirne İl Başkanı Krem Arda ile birlikte bir basın toplantısı düzenlediler. Şu sıralar sıkça tartışılan andımız konusuna değinen, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın; “Andımızı biliyorsunuz 2013’ten kalma bir mesele. Yargı kararı ile tekrar gündeme geliyor. İlk cevap vermesi gerekenler Cumhur ittifakının büyük ortağı ile küçük ortağı. Andımızı kaldıran büyük ortak, kaldırılmasına karşı çıkan küçük ortak. Sonra tekrar onu mahkemeye taşıyan büyük ortak. Ailece tartışmaları var. Önce onları bir dinleyelim. Cumhur ittifakı ortakları ilk önce ne durumda olduklarına bir baksınlar.

SANAL GÜNDEMİN PARÇASI OLMAYACAĞIZ

Bugün Türkiye’nin gündemi EBA’ya giremeyen eğitimini alamayan çocuklar, internete bağlanamayan gençler, bir an önce yurtdışına gidip kapağı atmaya çalışan yetişmiş insanlar. Bunlarla uğraşmak zor olduğu için çözümü mümkün olmadığı için böyle bir takım sanal gündemlerle devam ediyorlar. Biz bu sanal gündemin parçası olmayacağız. Kendi aralarında ne karar veriyorlarsa versinler, onların pozisyonunu görelim. Aile içi meselelerini büyük ortakla küçük ortak halletsinler. Biz Türkiye’nin gerçek meselelerine odaklanmaya devam edeceğiz. Yaz sonuna kadar hasta mı vaka mı diye bir hikaye ile götürüldü bu iş. Bir günde bir bakıldı hastalar vakaymış gibi bir noktaya savruldu. Vatandaş güvenmemekte haklı. Madem bu iş bu kadar ciddi idi, bir Kaymakam Bey eczanede çay içen üç kadına ceza yazıyor. Babasının para çekmesini bekleyen küçük çocuk azarlanıyor. Ama lebalep doldurulan kongre salonlarına yüklenilmiyor. Tutarsızlık ve adaletsizlik iki boyutlu. Birincisi verileri baştan beri düzgün bir şekilde paylaşmamışsınız, ikincisi aynı kuralları toplumun farklı kesimlerine farklı şekilde uyguluyorsunuz. Vatandaş buna nasıl güvensin ki”.

“KISIR TARTIŞMA”

Deva Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Metin Gürcan ise; “Türkiye’de aslında siyasetin çapsızlığını gösteren bir tartışma bu. Yani andımız kaldırılsınlar ile kalsıncılar arası bir kısır tartışma zeminine sıkışmamak lazım. Deva Partisi’nin programında taahhüt ettiği önemli bir vaad; eğitim 3 yaşında başlayacak. Devletin gözetiminde, parasız bir şekilde, temel değerleri esas alarak başlayacak bir eğitim vizyonundan ve vaadinden bahsediyoruz. Türkiye’de 3 yaşında eğitimi başlatacak, 6-7 yaşına kadar ilkokul birinci sınıfa kadar eğitim alacak çocuklara temel değerleri aşılayacak bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Andımız tartışması bana göre şu anda Türkiye’nin yapay tartışmaları. Biz içeriye odaklanalım. Andımızın içindeki o temel değerleri biz çocuklarımızın beyinlerine ve kalplerine nasıl nakşedeceğiz, temel mevzu budur. İşte bu 3 yaşıyla 6 yaş arasındaki okul öncesi temel değerlerler eğitimi. Bu da insana, hayvana saygı, sevgi, empati kurabilme yeteneği, eleştirel düşünce, sistematik düşünce, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ülke sevgisi bunların hepsi var. O nedenle bence andımız kalkmalı mı kalmalı mı tartışmasından ziyade asıl odaklanmamız gereken şey Türkiye’deki eğitim sistemi nasıl kurgulanmalı ki çocuklarımıza bu temel değerleri hem kalplerine hem de beyinlerine çok güzel şekilde yazabilelim. Mevzu budur. Bunun ötesinde bu tarz tartışmalar kısır tartışmalar” şeklinde konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.