DOLAR 32,5667 0.14%
EURO 34,9291 0.67%
ALTIN 2.433,580,04
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21719490,75%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Dayanacak gücümüz kalmadı”

“Dayanacak gücümüz kalmadı”

ABONE OL
19 Mart 2021 17:41
“Dayanacak gücümüz kalmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de esnaflar, salgın nedeniyle dükkanlarının bir yıldır kapalı olduğunu ve artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, AVM ve marketlerdeki gibi HES kodu, maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak işletmelerini açmak istediklerini söylediler. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da esnaflara destek verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs özellikle esnafı bir hayli olumsuz yönde etkilemiş durumda. Edirneli esnaflar özellikle koronavirüs risk haritasında, sonradan kırmızıya dönen illerde halen dükkanların açık olması, ancak Edirne’deki dükkanların kapalı durumda olmasına ayrıca tepkili.

Dükkanlarının bir an önce açıklamasını isteyen esnaflar, dün Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da esnafların açıklamasına destek verdi.

Burada esnaflar adına bir konuşma yapan Ceyhun Dilbaz, dükkanlarının bir yıldır kapalı olması nedeniyle işyerinin kira, kredi, vergi gibi giderlerini ödeyebilmek için arabasını, evini satan ve icralık olan esnaf arkadaşlarının olduğunu belirterek, “Edirne’mizde vakaların fazla oluşu ve bunun birçok konu ile sosyal yaşamı olumsuz etkilediği bir gerçektir. Tüm mekanların ve sınır kapılarının kapalı olmasına rağmen vaka sayısındaki artıştan mekanların sorumlu olmadığını göstermiştir” dedi.

“ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

“Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Dilbaz, “AVM ve marketlerdeki gibi HES kodu maske mesafe hijyen kurallarına uyarak mekanlarımızı açmak istiyoruz. Kırmızı renkteki riskli iller arasında gösterilen Edirne de mekanlar kapalı iken vaka artışları devam edip kırmızıya dönen illerimizde mekanlar kapatılmamıştır” dedi.

“GÜVENİRLİĞİ KALMAMAIŞTIR”

Mekanların kapalı olmasına rağmen vaka sayılarında bir düşüş gözlenmediğini belirten Dilbaz, “Ayrıca mekanlar kapalı iken vaka sayılarında bir düşüş gözlenmemiştir. Aksine artış olmuştur. Demek ki bunun sorumlusu mekanların açık veya kapalı olması değildir. Halkımızın sadece bir hafta içinde çevre illere kafe restoran gibi mekanlara vakit geçirmek amacıyla gittiği gözlemlenmiştir. Yani renk uygulamasının güvenilirliği kalmamıştır. Daha sonra bu durumun esnafımıza olumsuz yönde yansıyacağı bir gerçektir.  Bizi en çok üzen aidatlarımızı zamanında -yatırdığımız odalarımızın geçmişte bu süreçte ve bugünkü basın toplantımızda yanımızda olamamasıdır. Esnafın dayanacak gücü kalmamıştır. Artık en kısa sürede mekanların açılması gerekmektedir. Tüm ilgililere ve devlet büyüğümüz olan Sayın Valimize arz ederiz ki en kısa sürede gerek HES kodu gerekse sosyal mesafe önlemleri ile mekanlarımızı açmamız hem halkımızın psikolojisi hem de bizlerin kazancı açısından kaçınılmazdır” dedi.

“SİYASİ BİR EYLEM YAPMADIK “

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da “Esnaf para kazanmak istiyor. Para kazanmakta artık dertleri değil, evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Çünkü çok borçlandılar. Ciddi anlamda kredi borçları var. Burada bir siyasi eylem yapmadık. Herhangi bir siyasi slogan atılmadı. Öncesinde emniyet güçlerimizle de görüştük. Bir taşkınlık olmayacak dedik. Esnafımız güzel bir şekilde düşüncelerini ifade etti. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Her zaman esnafımızın yanında olacağız. Onların derdini tüm ülkeye duyuracağız, yetkililere duyuracağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.