DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.106,280,29%
BITCOIN 2270636-0,66%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dekanın paylaşımına tepki yağdı

Dekanın paylaşımına tepki yağdı

ABONE OL
10 Şubat 2021 11:13
Dekanın paylaşımına tepki yağdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın sosyal medya hesabından Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere yönelik paylaşımı tepki topladı. Kılıç’a başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu ve CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı tepki gösterdi. Kılıç, paylaşımına yönelik açıklamada bulunarak paylaşımın öğrencileri hedef alan bir söylem bulunmadığını, kasten farklı taraflara çekilmesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasının ardından üniversite öğrencileri duruma tepki göstermiş, yaşanan olaylar Ülke gündeminin ilk sırasına yerleşmişti.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç da sosyal medya hesabından Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere yönelik, “Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de. Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” ifadelerini kullandı.

Kılıç’ın yaptığı bu paylaşıma başta sosyal medya kullanıcıları ve bazı siyasi partilerin temsilcileri tepki gösterdi. Paylaşımın tepki görmesi üzerine Kılıç, gönderisini sildi.

GAYTANCIOĞLU, “HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri olan kişinin sosyal medyadaki açıklamalarında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” çağrısı yaptığını öne sürerek, “Sosyal medyadan Boğaziçi’nde okullarını savunan ve tamamen anayasa ve yasaların verdiği hakla barışçıl eylem yapan öğrencileri hedef göstermesini ve kullandığı kışkırtıcı dili asla kabul etmiyoruz. Bu açıklama ile ilgili adli ve idari bir soruşturma açılıp açılmayacağını da merak ediyoruz” dedi.

Gaytancıoğlu, “Trakya Üniversitenin ve Edirne’nin talihsizliğine bakınız ki, gece vakti “öğrencilerin işini bitirmekten” bahseden kişi Dekan ve Genel Sekreterlik görevini yürütüyor. Önceden izin almaksızın gösteri yapma hakkının anayasa ile güvence altına alınmış evrensel bir insan hakkı olduğunu bilmeyen kişilerin nasıl bulunup, Trakya Üniversitesi gibi güzide bir kurumumuza Genel Sekreter yapıldığını anlamış değiliz. Boğaziçili öğrencilerin parlak beyinleri ve dayanışması bu zehirli dili ve zehirli dilin sahiplerini karanlıklarında bırakacaktır. Evrensel bilime hiçbir katkıları olmayan, zamanın ruhundan beslenip makam ve mevki bekleyen ya da koltuklarını korumak için vites arttıranların gerçek üniversitelerde yeri yoktur. Yükseltilen gericiliğin vitesidir; zehirlidir, bölücüdür.  Bu kişinin akademik kariyerinde Trakya Üniversitesiyle bir ilişkisi olmamıştır. Boğaziçi Üniversitesine rektör yapılan kişi gibi dışarıdan üniversiteye iliştirilmiş biridir. Kayyum sözünü üstüne alınmış olabilir.  Muhtemelen bu açıklamalarının karşılığını bir yerlere rektör olarak alma hevesindedir. Maalesef üniversitelerimizin düşürüldüğü durum budur. Trakya Üniversitesi yönetimin ve Cumhuriyet Savcılığının açıkça suç olan bu açıklamalar hakkında işlem yapması gerekmektedir. Ancak daha önceki deneyimler gösteriyor ki adaletin olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı, üniversitelerin sesinin tehditle kısıldığı bu dönemde hiçbir işlem yapılmayacaktır” dedi.

PEKCANLI, “ÖZÜL DİLEYİP, İSTİFA ETMELİ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da yaptığı açıklamada Trakya Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisinde dekan ve genel sekreterlik görevi yapan Cevdet Kılıç’ın bu görevlerinden derhal istifa edip tüm öğrencilerden özür dilemesini istediklerini belirterek, “Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör atanmasına karşı direnen Boğaziçi üniversitesi öğrencilerini sosyal medya hesabından tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, “Biz eylem falan yapmayız. Bir Gece vakti işi bitirir, ertesi gün işe gideriz” derken Merak ettiğimiz bir soruyu kendisine yöneltmek isterim. Sayın Dekan Gece vakti bitireceğiniz iş nedir ? Bunu açıklar mısınız? Boğaziçili Öğrencileri sosyal Medya Hesabından tehdit eden Sayın Kılıç yaptığı bu açıklama ile açıkça öğrencileri ölümle tehdit ederken halkı kin öfke ve linçe teşvik etmektedir. Trakya Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisinde dekan ve genel sekreterlik görevi yapan Cevdet Kılıç’ın bu görevlerinden derhal istifa edip tüm öğrencilerden özür dilemesini istiyoruz. Trakya Üniversitesi Rektörü ve Senatosundan da dekanın yaptığı bu açıklaması ile ilgili görüşlerini merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

KILIÇ, YAPTIĞI PAYLAŞIMA YÖNELİK AÇIKLAMADA BULUNDU

Yapmış olduğu paylaşımın basında çıkan ve kamuoyuna yansıyan haberler üzerine açıklamada bulunan Kılıç, “Ülkemizin birkaç noktasında başlatılan protestolar ve gösterilerde birtakım derin yapıların orada boy göstermesi ve kutsallarımıza dil uzatması hangi konumda ve görevde olursak olalım her Türk vatandaşı gibi bizi de derinden üzmüş ve yaralamıştır.

Facebook paylaşımımdaki cümlenin girişinde yer alan “Boğaziçili misiniz Boğazdışılı mısınız” ifademden kasıt; yasa dışı eylemler neticesinde gözaltına alınanlar içerisinde Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin dışında, öğrenci olmayan ve emniyet kayıtlarına göre birtakım yasa dışı örgütlerle bağlantısı tespit edilmiş pek çok kişinin yakalanması ve yurt dışından ard arda içişlerimize müdahale niteliğindeki açıklamaların gelmesi nedeniyledir” dedi.

KULLANDIĞI CÜMLELERE AÇIKLIK GETİRİDİ

Facebook paylaşımımdaki cümlelerden birinde de “Aklınızın ucundan bile geçirmeyin.” derken basında yer alan ve sürekli kulağımıza çalınan “Darbeye zemin hazırlanıyor.” söylemleri nedeniyle kullandığını belirten Kılıç, şunları söyledi;

“Çünkü geçmiş dönemde bu tür provokatif eylemler neticesinde ortaya çıkan iç barış ve huzuru bozucu birtakım kalkışmalar hepimizin malumudur. “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz” cümlesinde de 15 Temmuz gecesi sokağa çıkılmış, darbe girişimi bastırılmış, ertesi gün de herkes işine gücüne dönmüştür anlamında, yine “Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz.” Düşüncesi vurgulanmıştır. Bu bir şiddet veya nefret söylemi değildir. Bilakis, şiddeti bertaraf edecek bilinç, dirayet ve inançta olanlarla beraber olduğumu belirtmek isterim.

“ŞAHSİ FİKİRLERİMDİR”

Bu fikirler tamamen şahsi fikirlerim olup mensubu olmakla gurur duyduğum Üniversite camiasını bağlamamaktadır. Bizim paylaşımımızda öğrencileri hedef alan bir söylem bulunmamaktadır. Sözlerimizin muhatabı öğrenciler değildir. Öğrencilerimize yönelik şiddeti çağrıştıracak bir söylem asla söz konusu olamaz. Her bir öğrencimizi kendi evladımız gibi sevmiş ve yetişmeleri için her türlü gayreti göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz. Bizim söylediklerimizin muhatabı bu cennet vatanımızda birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak varken, vatanımıza milletimize bayrağımıza kasteden, bölücü, yıkıcı nefret söylemleri ve eylemleriyle dışarıdan destekli provokatörleredir. Bu gibilere karşı her zaman dimdik ayakta duran vatanseverlerle beraber ve daima uyanık olduğumuzu da burada belirtmek isterim. Yukarıda belirttiğim açıklamalarımın haricinde söylemlerimin kasten farklı taraflara çekilmesinden rahatsızlık duymaktayım. Sosyal medyada şahsıma yapılan linç kampanyalarına ve sözlerimin başka taraflara çekilmesine karşı kanuni haklarımı kullanacağımı ve suç duyurusunda bulunacağımı buradan ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.