DOLAR 32,4964 0.08%
EURO 34,8494 0.12%
ALTIN 2.471,050,37
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1997981-3,84%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Demir, “Emekli geçim sıkıntısı çekiyor”

Demir, “Emekli geçim sıkıntısı çekiyor”

ABONE OL
25 Aralık 2021 11:30
Demir, “Emekli geçim sıkıntısı çekiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, milyonlarca emeklinin geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, TBMM’de önceki gün görüşülen emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılmasına ilişkin kanun teklifinin reddedilmesini değerlendirdi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, emeklilerle ilgili kanun teklifinin başka bir parti sunduğu için hayırcı kesim tarafından reddedilmesini eşitlikten uzak bir anlayış olduğunu belirterek, “Halkın gerçeklerin uzak yaşayan AKP milletvekilleri bunu tescillemek için en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını reddetti. Emeklilerin insanca yaşayabilmesi için maaşlarının artması gerekmektedir, beklentiler de bu yöndedir. Ancak teklifi reddeden AKP vekilleri, halkın gerçeklerinden ne uzak yaşadıklarını bir kez ortaya koymuşlardır” dedi.

Milyonlarca emeklinin geçim sıkıntısı çektiğine vurgu yapan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması teklifini reddeden zihniyet çay simit hesabı yapmayı çok sever. 1500 TL emekli maaşı alan evi kira olan emeklimiz için çay simit hesabı yapın görelim. Nasıl geçinecek emeklilerimiz, bu pahalılıkta. Günlük iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Emeklilerimizin aldığı ürünlerden KDV mi alınmıyor, ya da çok ucuza mı alıyorlar ürünleri. Gerçekçi olmak ve ciddiyetle emeklilerimizin sorunlarına çözüm üretmek zorundayız. Kanun teklifini reddeden AKP milletvekillerini, emeklilerimizin ve halkımızın takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.