DOLAR 32,5971 0.37%
EURO 34,7918 0.16%
ALTIN 2.496,080,49
BIST 9.439,31-0,90%
BITCOIN 20989545,19%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demir, “Okulu geri istiyoruz”

Demir, “Okulu geri istiyoruz”

ABONE OL
18 Kasım 2021 11:31
Demir, “Okulu geri istiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir, Gazi İlkokulu’nun yıkılmasının ardından diğer okullara yönlendirilen 30 öğrencinin okulu terk ettiğini, terk edenlerin sayısından fazla öğrencinin de okula gidişlerinin düzensizleştiğini duyurdu. Dezavantajlı bölgelerde eğitime ulaşamayan çocukların telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaşayacağını söyleyen Demir, Gazi İlkokulu’nun yıkılmasında onayı olan yetkililere okulu geri istediklerine dair çağrıda bulundu.

“OKULUMUZU MAHALLEMİZDE İSTİYORUZ”

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir, Umurbey ve Meydan Mahallelerinin tek ilkokulu olan Gazi İlkokulu’nun öğrencilerin, velilerin, muhtarların ve eğitimcilerin tüm itirazlarına rağmen yıkılarak yerine otopark yapıldığını belirterek, “Dezavantajlı bölgede yer alan, çoğunluğunu  roman çocuklarının oluşturduğu  Gazi İlkokulu öğrencilerinin yönlendirildikleri farklı mahallelerdeki üç ilkokula ulaşmaları güçleşti. Yıkılan Gazi İlkokulu’nda kurum kültürü oluşmuştu. Özveriyle çalışan idareci, öğretmen ve yardımcı personeliyle verimli bir eğitim-öğretim faaliyeti yürütülmekteydi. Dezavantajlı bölgelerde yaşanan devamsızlık sorunu en aza indirilmişti. Maalesef öğrencilerimiz okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden koparıldıktan sonra okul terkleri ve okula devamsızlıkları arttı. Bu artışta salgının ve ekonomik sorunların yanında, öğrencilerin mahallelerindeki okulun yıkılmasıyla daha uzak okullara yönlendirilmelerinin etkisi de bir gerçektir. Gazi İlkokulu’nun yıkılmasıyla öğrencilerin dağıtıldığı üç okuldan yalnız bir okul bölgesinde yaptığımız çalışmada, en az 30 öğrencinin okulu terk ettiği, bunun bir kaç katı öğrencinin de okula düzensiz geldiği gözlemlenmiştir. İlkokul çağındaki çocuklarımızın güvenli okul ortamında eğitim-öğretim faaliyeti içerisinde olması gerekirken, okul terkleri ve devamsızlıklar bizleri kaygılandırmaktadır. Eğitime en fazla ihtiyacı olan çağda eğitime ulaşamayan, özellikle bu dezavantajlı bölgede yaşayan çocuklarımızda telafisi mümkün olamayacak sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi.

“OKULUMUZU İSTİYORUZ”

Okulun yıkılmasın onayı olan yetkililere seslenen Demir “Gazi İlkokulu’nun yıkılmasının gündeme gelmesiyle, veliler, mahalle muhtarları ve eğitimciler olarak okulun bütünlüğünün bozulmaması, yakında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait binalarda eğitim-öğretime devam edilmesi ve kısa sürede de okulumuzun yerine yenisinin yapılması önerilerimiz dikkate alınmadı. İki mahallemizin tek ilkokulunun yıkılmasında onayı olan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Önder Arpacı, Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve AK Parti İl Başkanı Sayın Belgin İba’dan çözüm bekliyoruz. Bizler çocuklarımızın, ailelerinin, mahallenin ve toplumun iyiliği ve yararı için çalışmalarımıza devam edecek, sürecin takipçisi olacağız ”diyerek sözlerin noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.