DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102034-3,37%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Demir’den bütçe değerlendirmesi

Demir’den bütçe değerlendirmesi

ABONE OL
17 Aralık 2020 10:47
Demir’den bütçe değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gerçekleşen bütçe görüşmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, gündem değerlendirmesi yaptı.

 “MUHALEFET GÖREVİMİZİ BEZMEDEN, YORULMADAN ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TBMM’de gerçekleşen görüşmelerin konularını eleştiren İl Başkanı Demir, “Pandemi dolayısıyla zamanımın büyük bir bölümünü bende sizler gibi evde geçiriyorum. Malumunuz üzere TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. Hararetli konuşmalar hakaret, hamaset gırla uçuşuyor. Bütçe dışında çok şeyler konuşuluyor… Necip Milletimiz kirasını, elektriğini, doğalgazını kredi ile ödüyor hatta tenceresini borçla, kredi ile kaynatıyor. İktidarı elinde bulunduranlar Millet menfaatine dişe dokunur bir söz etmiyor. İYİ Parti Milletvekillerimiz her fırsatta yürütmeyi elinde bulunduran AKP iktidarının yanlış, eksik hatta iki üç katına mal edilen yatırımları milletimize şikâyet ediyor. Buradan tüm milletvekillerimizi bir kez daha tebrik ediyor ve kutluyorum. Muhalefet görevimizi bezmeden, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

“MİLLET EVİNDE BEKLİYOR, AYRICA ÇALINACAK BİR ŞEYLERİ KALMADI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hırsızlık oranlarına ilişkin açıklamasına değinen Başkan Demir, “Meclis görüşmelerini dinlerken bir ara İçişleri Bakanı’nın konuşmasını dinledim. Bazen düşündüm, güldüm fazlasıyla üzüldüm. Şimdi İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu beyin konuşmasından bir alıntı yapacağım.! ‘Son bir ayda Ankara’da günde 3, İzmir’de günde 5, İstanbul’da günde 36 hırsızlık oluyor yani hırsızlıklarda bitti’ dedi. Sayın Bakan, millet evde evde! Millet evinde bekliyor, ayrıca evlerde çalınacak bir şey kalmadı. Ayrıca hırsızlar hırsızlık yapmak için boş ev bulamıyor. Yoksa hırsızları terbiye ettiğinizi mi sandınız? Veya iş güç sahibi ettiniz de haberimiz mi yok? Allah’ım sen aklımızla bizi terbiye etme Ya Rab” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN MİDESİNE KURU EKMEK GİRİYOR DİYEBİLECEK BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Kullandığı kelimeyle gündeme gelen AKP Milletvekiline ilişkin eleştiri yapan Demir, “Yine AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, milletle dalga geçercesine ‘Milletin midesine kuru ekmek giriyorsa aç değildir’ diyecek kadar pişkinleşmiş bir anlayışla baş başayız. Sonuç, bütçe görüşmeleri 18 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Bugüne kadar duyduklarımız bundan sonra duyacaklarımızın devamı olacağı gerçeği ile büyük Türk milletine sabır ve metanet diliyorum. Milletimiz bizi çağırdığını biliyoruz, sabredin İYİ’lerin iktidarına az kaldı” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.