DOLAR 32,5853 0.21%
EURO 34,8093 0.41%
ALTIN 2.411,08-0,88
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21485650,42%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran, “Okumaya ihtiyacımız var”

Demirkıran, “Okumaya ihtiyacımız var”

ABONE OL
20 Ağustos 2019 14:37
Demirkıran, “Okumaya ihtiyacımız var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, yaz tatilinin öğrenciler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde yapılan eğitim araştırmasına göre öğrencilerin kitap okumaya ayırdıkları sürenin çok az olduğunun görüldüğünü ifade eden Demirkıran öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının arttırılması için çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

 

Demirkıran açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yakın zamanda yapılan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Eğitim araştırmasında öğrencilerin yüzde 42 sinin haftada 1 saatten az kitap okuduğu ortaya çıktı. Aynı araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 66 sının deyimlerdeki ve atasözlerindeki mesajları anlayamadığı, neden -sonuç ilişkisi kuramadıkları sonucu çıktı.

 

Bu sonuçlar ortadayken Milli Eğitim Camiasının bu konu ile ilgili ne tedbir aldığını, nasıl bir acil eylem planı hazırladığını   merak ediyoruz? Bu teşhisi yapmak, gereken tedbirleri almak için harekete geçmenizi sağlamalıdır. Çocuklarımızın eğitimi, ülkemizin geleceği açısından atılacak adımlar çok önemlidir. İşte tam da bu ‘Beka meselesi’dir. Ülkemizin kalkınması ve güvenli dünyayı bilen, olayları okuyabilen ve yönetebilen gençlerin varlığına bağlıdır.

 

Özellikle yaz tatilleri çocukların planlı ve hedefli bir şekilde Milli eğitim, aile, çocuk işbirliği ile iyi değerlendirilmelidir. Okuma alışkanlığı kazanabilmek için bu yaz bir karar almalıyız. Okumaya, bilmeye, öğrenmeye 7 den yetmişe herkesin ihtiyacı olduğu açıktır. En çok ihtiyacı olanlar da çocuklarımızdır”dedi.

 

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.