DOLAR 32,5442 -0.03%
EURO 34,8770 -0.01%
ALTIN 2.427,62-0,09
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086915-3,25%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran’dan, altyapı eleştirisi

Demirkıran’dan, altyapı eleştirisi

ABONE OL
22 Eylül 2020 12:37
Demirkıran’dan, altyapı eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran, belediyenin kent genelinde yürütmüş olduğu alt yapı çalışmalarıyla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek biran önce bitmesi gerektiğini söyledi.

Edirne Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen alt yapı çalışmaları çoğu zaman eleştirilere neden oluyor. Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran’da konuyla ilgili konuşarak alt yapı çalışmalarında ciddi sorunlar yaşandığını ve oluşan toz nedeniyle insanların evlerinin penceresini dahi açamadığını belirtti.

Alt yapıyla ilgili özel bir programa ihtiyaç duyulduğunu anlatan, Demirkıran şunları sıraladı: “Alt yapıyla ilgili ciddi sıkıntılar var. Uzun süredir yollar kazılmış, parke taşlar kenara çekilmiş ve uzun zamandır ilgilenilmemiş alanlar var. Özellikle yeni yerleşim bölgesinde belli bir periyotla yürümeye gayret ediyorum. Yürüme yolları, araçların park etmesi sıkıntılı. Tabi ki alt yapı bir zorluk gerektirir. Bu zorluğu en aza indirmek için yapılacak tadilatların mutlaka makul sürelerde tamamlanıp bitirilmesi gerekiyor. İnsanlar camlarını açamıyorlar. Toz evlerin içerisine giriyor. Bu yapılan işlerin en kısa zamanda tamamlanması gerekiyor. Özellikle kış gelmeden önce bitmesi gerekiyor. Yağmur, çamur olduğu zaman önemli güçlükler eklenecek. Bu açıdan alt yapıyla alakalı özel bir programa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.”

“FATURALARIN KABUL EDİLEBİLİR ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ GEREKİYOR”

Kentte elektrik ve su faturalarındaki artışlar vatandaşın tepkisine yol açmıştı. Bu konuya da değinen ve faturaların kabul edilebilir bir şekilde düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Demirkıran, “Geliri artmayan insanlarımızın elektrik, su gibi faturalarında ciddi yükselmelere karşı itirazları var. Canları yanıyor. Netice olarak bu faturalar biriktirildi dendi. Belli aralıklarla saatlere bakılıyordu. Bu süreler bazen 45 güne çıkarıldı, ondan kaynaklanıyor dendi.

“İNSANIMIZIN MORALİNİ BOZUYOR”

Ama netice olarak insanımızın genelde gelir düzeyi dikkate alındığı zaman bu konuda canının yanmaması, ödeyebileceği rakamların önüne gelmesi gerekiyor. Dediğim gibi insanların bu dönemde gelirleri çok azaldı. Ekstra masraflar ortaya çıktı. Bu açıdan insanımızın alım gücünün düştüğüne şahit oluyorum. Bu ana kalemlerde olan yükselmeler de hakikaten insanımızın moralini bozuyor. Geleceğe dair hayallerini kırıyor. Bu açıdan çok vergi alınan, çok fazla yük olan bu faturaların mutlaka kabul edilebilir bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.