DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BIST 9.124,080,49%
BITCOIN 2272078-0,82%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demokrat Parti MKK’ya Edirne’den iki isim

Demokrat Parti MKK’ya Edirne’den iki isim

ABONE OL
12 Mart 2022 11:58
Demokrat Parti MKK’ya Edirne’den iki isim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti (DP) Edirne İl Başkanı Ayten Ercan, Merkez Karar Kurulu’na (MKK)  Edirne’den iki ismin girdiğini söyleyerek, Demokrat Parti’nin eski günlere dönmeye başladığını söyledi.

Parti binasında düzenlediği basın açıklaması ile Demokrat Parti Büyük Kongresi sonrası DP’nin eski günlere dönmeye başladığını kaydeden Ayten Ercan, daha güzel şeyler olacağının sinyalini verdi.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in Demokrat Parti Genel başkanlığı istemesine yanıt veren Ercan “Genel başkanımız bizim bir açıklama yapmıştı. ‘Bizim hiçbir zaman kişileriyle satılık köyümüz yok’ dedi. Zaten cevabı vermiş oldu” dedi.

“DEMOKRAT PARTİ MKK’YA EDİRNE’DEN İKİ İSİM”

6 Mart Pazar günü partisinin Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdiğini anlatan Ercan, “Çok güzel bir kongre yaşadık. Türkiye’nin her yerinden çok büyük katılımlar oldu. Hatta salon almadı, bahçe yetmedi. Bizim için Demokrat Parti’nin tekrar ayağa kalkması diyoruz. Genel Başkanımız sayesinde tekrar Demokrat Parti eski günlerini dönmeye başladı diye düşünüyoruz. Güzel bir olay yaşadık. Bundan sonra yapacaklarımız yani vaktiniz yok diyerekten çok şey yapmıyorum. Uzatmıyorum. Tekrar yine inşallah görüşürüz. Görüşmeler kongreden sonra genel başkanımla görüşme olanağımız Ankara’da olmadı, hemen gitmesi gerekti Afyon’a. Tekrar ertesi günü Eskişehir’de görüşelim diyerekten önerdi. Edirne’de yapacaklarımız hakkında kongreyi değerlendirme hakkında tekrar bir görüşme, Eskişehir’de özel bir görüşme yaptık. Olaylar güzel Edirne’miz için merkez karar kuruluna iki arkadaşımız girdi. Daha önce birdi, yönetimlerde şu anda iki arkadaşımız. İrfan Esenkal ve İbrahim Özyılmaz. Tabii ki bizim önerilerimizle biz önerdik. Onlar da genel başkanımızı kırmadı, kabul ettiler. Daha güzel şeyler olacak elbet” dedi.

“MERKEZ İLÇE GÖREVİNİ YAPMADI, YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK ZORUNDA KALDIK”

Gençlik Kolları ve Merkez İlçe Yönetimi hakkında bilgi veren Ayten Ercan “İki aydır iki ay gibi kısa bir süredir görevdeyiz. Merkez ilçe merkez ilçeyi tekrar yapılandıracağız. Diğer ilçeler zaten son şeyleri aşamadayız. Üç eksik ilçemiz vardı. Onları da tamamlamak üzereyiz. Bu arada gençlik kollarımızı atamış bulunuyoruz. Emine Nur Atlı diye bir arkadaşımız göreve geldi. Daha sonraki günlerde sizlere tanıtacağım. Merkez ilçemizi de inşallah önümüzdeki hafta tekrar yeni kurulan merkez ilçemizi de tanıtıma olanağımız olacak. İnşallah daha güzelleri olacak. Merkez ilçede yönetim değişikliği yapıyoruz. Evet en kısa sürede yeni atanacak arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana merkez ilçe görevini yapmadı. Buna Bunu yapmak zorunda kaldık işin açıkçası. O yüzden tekrar bir yapılandırmaya gittik” dedi.

“TANSU ÇİLLER’İN DEMOKRAT PARTİ İLE ALAKASI OLAMAZ, OLMAYACAK”

Eski Başbakan Tansu Çiller’in Demokrat Parti’ye genel başkan olmak istediği teklifini değerlendiren Ercan, “Genel başkanımız bizim bir açıklama yapmıştı. ‘Bizim hiçbir zaman kişileriyle satılık köyümüz yok’ dedi. Zaten cevabı vermiş oldu. Bizimle hiçbir Demokrat Parti’yle hiçbir alakası olamaz. Olmayacak. Bu tabii ki benim değil, Genel başkanımın sözleri üzerine konuşuyorum. Siyasete dönme isteğini şu anda çok yanlış bir dönem diyorum. Ben kendi görüşüm. Çünkü partiyi daha iyi yerlere getirebilme durumları varken partiyi bırakıp gitti. Tekrar böyle istekte olması benim için yanlış. Bu kadar farklı yönlere saptıktan sonra tekrar Demokrat Parti veya ona benzer Merkez Sağın içinde olması benim fikrime göre yanlış” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.