DOLAR 32,5748 0.09%
EURO 34,9985 0.35%
ALTIN 2.426,300,16
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2081869-3,50%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dendias, kinini Ermenistan’da kustu

Dendias, kinini Ermenistan’da kustu

ABONE OL
17 Ekim 2020 15:49
Dendias, kinini Ermenistan’da kustu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın Basın Sözcüsü Anna Nagdalyan, ziyareti Twitter hesabından yaptığı açıklama ve paylaştığı fotoğraflarla duyurdu.

Batı Trakya’da Türk Azınlık varlığını inkar eden ve zalim politikalara da imza atan Türk düşmanı Yunan bakanın, Ermenistanlı yetkililerle gerçekleştireceği görüşme öncesi ilk durağı sözde soykırım anıtı oldu. Beraberindeki heyetle birlikte sözde soykırım anıtına ziyaret gerçekleştiren Dendias, sözde anıta çelenk bıraktıktan sonra hatıra defterini imzaladı.

Yunan yetkililer, bölgede Türkiye karşıtı provokatif adımlarına bir yenisini ekledi. Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’deki gerilim sürerken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ermenistan’a gitti.

Bakan Dendias’ın, Ermenistanlı yetkililerle gerçekleştireceği görüşme öncesi ilk durağı sözde soykırım anıtı oldu. Beraberindeki heyetle birlikte sözde soykırım anıtına ziyaret gerçekleştiren Dendias, sözde anıta çelenk bıraktıktan sonra hatıra defterini imzaladı.

Dendias daha sonra Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Başbakan Nikol Paşinyan’la görüşmek üzere alandan ayrıldı.

Dendias ziyareti sırasında Ermeni mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştü.

Dendias Zohrab Mnatsakanyan ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında açılamalarda bulundu. Dendias yaptığı açıklamada Yunanistan’ın Türkiye’nin Karabağ sorununa müdahalesinden “rahatsızlık” duyduğunu ifade etti. Yunanistan ve Ermenistan’ın Türkiye’yle ortak bir problemi olduğunu ifade eden bakan Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin çağrılarına uymamakla ve uluslararası hukuku çiğnemekle suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Başbakan Nikol Paşinyan ve Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ile de görüşme gerçekleştirecek.

YUNANİSTAN’DAN SİVİLLERİ KATLEDEN ERMENİSTAN’A AÇIK DESTEK 

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül’den 16 Ekim’e kadar Ermenistan’ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 47 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 222 sivil yaralandı. Ermenistan’ın saldırılarında 1669 ev, 84 apartman, 301 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Ermenistan’ın işlediği bu katliamları bile bile Ermenistan’a açıktan desteğini bildirmek ve Türkiye ile Azerbaycan’ı provoke etmek etmek için katliamları onaylayan ve Ermenistan’a cesaret veren adımlar atmaya devam etti.

Katil Ermenistan ordusu, Dendias’ın bu cesaret verici ziyaretin hemen ardından Azerbaycan’ın iki kentine füze saldırısı gerçekleştirerek onlarca masum insanı katlederek bir insanlık suçu daha işledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.