DOLAR 32,4942 0.13%
EURO 34,7742 0.12%
ALTIN 2.485,040,94
BIST 9.491,31-0,41%
BITCOIN 20685533,88%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depoya bak

Depoya bak

ABONE OL
30 Eylül 2022 13:08
Depoya bak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meriç Nehri kıyısında ‘tarımsal amaçlı depo ve bakıcı evi’ ruhsatı ile yapılan ve ultra lüks villa konumundaki inşaatın Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye ait olduğu ortaya çıktı. Bahçede ekipler tarafından düzenleme çalışmaları da harıl harıl yürütülüyor.

Edirne gündemini değiştiren Meriç Nehri kenarındaki ultra lüks villa görünümündeki inşaatın kime ait olduğu ve yapım aşaması ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Gazeteniz Sonhaber’in ortaya çıkardığı ve Edirne gündemine bomba gibi düşen haberimizin ayrıntılarını öğrenmek isteyen yüzlerce okuyucumuz gün boyu bunu öğrenmek için telefon etti.

MERİÇ KEYFİ VE BALIK TUTKUSU

Edirne’de balık tutma ve pişirme konusunda ustalığı ile bilinen ve seçim beyannamesinde, ‘bundan sonra balığımı şoförümle değil, yürüyerek kendim alacağım’  taahhüdünde bulunan CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bu hobisini  Meriç Nehri kenarında yerine getirmek için arayışa geçti.

Başkan Sedefçi kısa bir süre sonra dostlarının da yardımı ile Meriç Nehri kenarında hobisini yerine getirmek, Edirne’nin sorunlarını çözerken yüklendiği negatif elektriği ve stresi atmak için 19 Eylül 2006 tarihinde Meriç Nehri kenarında 1290 metrekare yer satın aldı.

Başkan Sedefçi tapuyu aldıktan 9 gün sonra Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurarak satın belediye mücavir alanları içinde bulunan yere ‘tarımsal amaçlı depo ve bakıcı evi’ yapmak için istedi. Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü uzmanları belirtilen yere 27 Eylül 2006 günü giderek, toprak yapısı ve durumunu inceledi. Tarım İl Müdürlüğü başvurudan bir gün sonra, söz konusu 1290 metrekarelik yerin 60 metrekarelik bölümüne Tarımsal amaçlı kullanmak kaydıyla tarımsal amaçlı depo ve üzeri bakıcı evi yapılmasını uygun gördü.

ZİRAAT ODASINA ÜYE OLDU

Başkan Sedefçi bu arada Ziraat Oası’na başvurarak çiftçilik yapacağını beyan ederek 28 Eylül 2006 günü ‘Çiftçi Belgesi’ aldı. Ancak Tarım Müdürlüğü raporu verirken Sedefçi’den neter aracılığı ile taahhütname istedi.

NE TAAHHÜT ETTİ?

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi 28 Eylül 2006 tarihinde Edirne Tarım İl Müdürlüğü’ne verilmek üzere, Edirne 3. Noter Vekili Sevil İlhan huzurunda imzaladığı ve, “Sahibi bulunduğum Edirne İl merkez İlçesi Kirishane Mahallesi Bençelik Mevkii 8 Pafta, 381 sayılı 1290 metrekarelik alan üzerine zemin kat 60 metrekare kapalı alanı tarımsal amaçlı depo ve üzerine bakım evi niteliğinde bina yapacağımı ve kalan kısmı meyva ağaçlarını dikeceğimi, amacı dışında kullanmayacağımı, aksi takdirde doğacak cezaları şimdiden beyan kabul ve taahhüt ederim” yazan taahhütnameyi imzaladı.

PROJE HAZIRLANDI

Tarım İl Müdürlüğü’nün şartlı izne uygun olarak mimari projeler hazırlandı. Proje ile Hamdi Sedefçi İmar Müdürlüğü’ne başvurarak, ‘tarımsal amaçlı depo ve bakıcı evi’ inşaatı için ruhsat aldı. Kendisi de inşat mühendisi olan Sedefçi Meriç Nehri manzaralı inşaatının kabasını kısa sürede tamamladı.

ULTRA LÜKS VİLLAYA BENZEDİ

İnşaat tamamlandıktan sonra ‘tarımsal amaçlı depo ve bakıcı evi’ yerine ultra lüks bir villa görünümü ortaya çıktı. Meriç Nehri’nde sık sık yaşanan su taşkınlarından etkilenmesi için su basmanları yüksek tutuldu. Binanın dış cephesi de çevreye uyumlu olması için açık yeşil boyatıldı. Özel yürüme yolları yapıldı, koyu bir Galatasaray taraftarı olan Sedefçi’nin dostları ile maçları izleyebilmesi için çatıya çanak anten takıldı.

ŞÖMİNE YAPILDI İDDİASI

Bu arada Başkan Sedefçi, kendisine getirilen katalogdan bakı evi için şömine beğendiği ve tabanını da laminat parke yapmayı planladığı ileri sürüldü.  Bakıcı odasının yaz aylarında serin olması için klima takıldığı da ileri sürüldü.

ÇİÇEKLERLE DONATTI

Görevi geldikten sonra Edirne’yi ‘çiçek bahçesi’ne çeviren ve muhalefet tarafından ‘trilyonları çiçeklere harcıyor’ eleştirilerinin hedefi olunan Hamdi Sedefçi Meriç Nehri manzaralı inşaatının bahçesini çiçeklerle donattı. Bahçenin nehir yatağına bakan bölümü beyaz taslarla dolduruldu ve üzeri çimlendirildi.

F TİPİ GÜVENLİK

Adalet Bakanlığı’nın yüksek güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevini andıran yüksek duvarlarla çevrilen ultra lüks villa görümündeki ‘tarımsal amaçlı depo ve bakıcı evi’nin güvenliği için her şey düşünüldü. Duvarların üzerine Amerika’nın Guantama üssündeki gibi özel dikenli teller çekildi.

İZNE UYGUN MU YAPILDI?

Meriç Nehri manzaralı tarımsal amaçlı depo ve bakıcı ev izni bulunan inşaat için 60 metrekare izin verildiği ve bu izne uyulmadığı iddiaları ortaya atıldı. Seçimlerde göreve geldikten sonar eski Başkan Cengiz Varnatopu’nun düğün salonunun çatısı 5 santim yüksek olduğu için yıkım kararı çıkaran ve uygulayan, kaçak yapılar konusunda amansız mücadelesi ile tanınan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin kendi inşaatı ile ilgili böyle bir durum tespit edilmesi halinde, vatandaş Hamdi Sedefçi’ye de ayni duyarlılığı göstereceği kaydedildi. Başkan Sedefçi’nin, vatandaş Hamdi Sedefçi’nin gözünün yaşına bakmayacağı ve yasal işlemleri uygulayacağı bildirildi.

BAŞBAKANIN GENELGESİ NE DİYOR?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 8 Eylül 2006 tarihinde gönderilen genelgede, dere yatakları ve taşkınlar konusunda uyarıda bulundu. Başbakan Erdoğan imzalı 2006/27 sayılı genelgede dere ve nehir yataklarına yapılacak her türlü yapılaşma için DSİ’den izin alınma şartı getirdi. Ancak Sedefçi’nin DSİ’den izin alıp almadığı öğrenilemedi.

RUHSAT İZNE UYGUN MU?

Bu arada Tarım İl Müdürlüğü’nün 60 metrekare izin vermesine rağmen Edirne Belediyesi tarafından Hamdi Sedefçi’ye zemin kat tarımsal amaçlı depo için 86 metrekare, üzerine çatı arası bakıcı odası için 40 metrekare olmak üzere toplam 126 metrekarelik inşaat için yapı ruhsatı düzenlendiği ortaya çıktı. Ruhsatsın parselin kullanma amacı ve alanının ise ‘konut’ olarak düzenlendiği belirlendi.

İnşaatın Mimari Projesini Hüseyin Uysal, Statik Projesini Fatih Görkem Yördem, Elek Projesini Recep Paşa, Mekanik Tesisatını Emine Yapalak, Haritasını ise Gürkan Tünay çizdi. Hamdi Sedefçi ruhsatı alabilmek için belediyeye 219 YTL harç yatırdı.

KONUKLARINI AĞIRLIYOR

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin özellikle şehir dışından gelen yakın dostlarını Meriç Manzaralı ultra lüks villa görünümündeki tarımsal amaçlı depo ve bakıcı evinde ağırladığı öğrenildi.

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’in 2001 yılında milletvekili seçilmesi ile meclis tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığına Saraybahçe  Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya bu yeni görevi sırasında dönemin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen ile sıkı bir dostluk kurmuştu. Mart 2004’te yerel seçimleri kaybeden Hikmet Erenkaya Temmuz 2007 seçimlerinde CHP’den Kocaeli Milletvekili seçildi.

CHP Kocaeli Milletvekili geçtiğimiz günlerde bazı siyasi dava arkadaşları ile Edirne’ye gelerek önce, Belediye Başkanlığı döneminden yakından tanıdığı Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Kocaeli’den tanışan iki eski dost hasret giderdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın Edirne ziyareti sırasında partilisi Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi de ziyaret ettiği öğrenildi. Bu ziyaret sonrası Sedefçi’nin de Kocaeli’nden gelen konuğuna Meriç Nehri manzaralı ultra lüks villa görünümündeki tarımsal amaçlı depo ve bakıcı odası izinli bağ evinde balık ikram ettiği kulislerle anlatılıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.