DOLAR 32,5664 0.06%
EURO 35,0337 0.42%
ALTIN 2.428,030,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100232-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Deprem bölgesinden bin 216 kişi geldi

Deprem bölgesinden bin 216 kişi geldi

ABONE OL
14 Şubat 2023 17:32
Deprem bölgesinden bin 216 kişi geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM KEFEK Başkanı Fatma Aksal, basın toplantısı gerçekleştirerek, asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 10 ilimizi etkileyen depremle ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

Depremin olduğu ilk andan itibaren sürekli sahada olduklarını söyleyen Aksal, “Ülkemizde çok büyük bir deprem felaketi yaşanıyor. Depremin olduğu ilk andan itibaren de hepimiz sahadayız. Deprem bölgesindeydim. Ben, çok kıymetli Edirneli hemşerilerim başta olmak üzere yardıma koşan, birlik olan, beraberlik olan vatandaşlarımıza buradan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Antakya’nın çok fazla hasar aldığını söyleyen Aksal; “Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın afeti diyoruz. Dünya’da eşi benzeri olmamış deprem felaketi yaşadık. Her halde Dünya tarihinde aynı gün içinde 7.5’in üzerinde iki tane büyük deprem yaşayan başka bir ülke yok” dedi.

“DEPREMLE İLGİLİ, NEDİR?, NE DEĞİLDİR?, NEDEN OLDU? BUNLAR KONUŞULACAK AMA ŞİMDİ GÜN ENKAZI KALDIRMA GÜNÜ”

Dünya’da yaşanan en büyük depremlerden bir tanesini yaşadığımızı belirten Milletvekili Aksal, “Kayıplarımız var. Ben ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan sabırlar diliyorum. Türk Milleti her zaman olduğu gibi zor zamanlarda yine kenetlenmesini biliyor. Birlik beraberlik içinde depremin olduğu ilk andan beri devlet, millet, STK’lar el ele bir mücadele veriyoruz. Ben ilk önce Adana’ya gittim. Adana’da Allaha çok şükür depremin ölçeği diğer illerimize göre Kahramanmaraş’a, Hatay’a göre daha küçük. Büyük ölçüde yaralar sarıldı. Adana’da bütün enkaz kaldırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Orada arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. Oradan Hatay’a geçtim. Dört gün Hatay’da kaldım. Hatay’da depremin boyutu çok büyük. Özellikle Antakya’da yıkım çok fazla. Tabi ki nedir, ne değildir, neden oldu?. Bunların hepsi konuşulacak ama şimdi gün enkazı kaldırma günü. Daha hala enkaz altından kurtarmalar çıkıyor, sağ bulduğumuz vatandaşlarımız var. İnşallah bu deprem kurtarma çalışmaları devam edecek” dedi.

“GİDEN CANLAR GERİ GELMEZ AMA UMUTSUZLUĞA KAPILMAMAK GEREKİYOR, BÜTÜN YARALAR SARILACAKTIR”

Herkesin cansiperane çalıştığını belirten Milletvekili Aksal, “Edirne’mizden de kurtarma ve AFAD ekipleri gitti. Hepsi bölgedeydiler, Allah hepsinden razı olsun. Çok zor şartlar altında çalışıyorlar ama bir tane can daha nasıl kurtarırız diye mücadele ediyorlar. Herkes seferber oldu. Enez’in en ücra köşesinden Lalapaşa’nın, Süloğlu’nun köylerine kadar insanlar birlik, beraberlik içinde. Acıları sarmaya, nasıl yardım ederiz diye koşturuyorlar. Biz Hatay’da Subaşı Belediyemizin ekibi ile birlikteydik. Cenaze araçlarıyla bölgeye hizmet ediyordu. Sayın Valimiz önce Elbistan’daydı, şimdi Hatay’a geçti. Orada görevli. Yine diğer illerdeki valilerimiz, inanın herkes orada da, burada da birlik, beraberlik içinde bu yaraları sarmaya çalışıyor. Biz inşallah bu zor günlerinde üstesinden hep birlikte geleceğiz” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEN BİN 216 VATANDAŞ GELDİ”

Deprem bölgesinden Edirne’ye şimdiye kadar bin 216 vatandaşın geldiğini ve bu sayının artacağını belirten Milletvekili Aksal, “Akrabalarının yanına gelip kayıt yaptırmayanlar var. Bir de kayıt yaptıranlar var. Akşam itibariyle bu sayı bin 216 idi Edirne’de. Ama bu sayı artacaktır. Dönem içinde gelen bütün aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze kayıtlarını yaptırıyorlar. Her türlü konaklama ihtiyaçlarını yeme içme, barınma ihtiyaçlarını sağlayacağız” dedi.

“EKMEK VE SUDAN FAZLA, KURU GIDA, DAYANIKLI GIDAYA İHTİYAÇ VAR”

Edirne’den de bölgeye çok sayıda yardım geldiğini anlatan Milletvekili Aksal, “Edirne bölgeye aktı. TIR’lar arka arkaya geldi. Ama ihtiyaçlar bitmiyor. Yardımlara devam edelim. Ama tabi ki artık yardımın boyutu değişti. Mesela ilk günlerde belki ekmek gerekiyordu, su gerekiyordu. Ama artık ekmek gerekmiyor, su gerekmiyor. Daha çok gönderilecek yardımların kuru gıda türünde olması, dayanıklı gıdalar türünde olması çok önemli” dedi.

“BİR YIL İÇİNDE KONUTLARI YAPARAK VATANDAŞLARIMIZI EVLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Bir yıl içerisinde konutları yaparak vatandaşları evlerine kavuşturacaklarını belirten Milletvekili Aksal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın eliyle imar çalışmalarını başlatıyoruz. Bütün planlamaları yaptık. İnşallah TOKİ eliyle de bir yılda konutlarımızı yapacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.