DOLAR 32,3473 0.29%
EURO 35,1240 -0.03%
ALTIN 2.309,821,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22898213,11%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi

Depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi

ABONE OL
20 Mart 2023 14:07
Depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, deprem bölgesinden gelen ve Edirne’de misafir edilen çocuklar için Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklar ip atladı, top oynadı, çuval yarışı yaptı. Gönüllerince eğlenen çocuklar, öğle yemeklerini de eğitmenler ile birlikte yedi.

Edirne Belediyesi, her anlamda depremzede vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Edirne Belediyesi son olarak, deprem bölgesinden gelen ve Edirne’de misafir edilen çocuklar için Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Animasyonlar, oyunlar, yarışmalar ve sinema etkinliklerine katılan çocuklar öğle yemeklerini de Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çalışan öğretmenler ile birlikte yedi. Çocuklar, gönüllerince eğlenirken, çocukların eğlencesine Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti.

6 Şubat’ta yaşanan depremin etkilerini birlik ve beraberlik içinde silmeye çalıştıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu konuda ellerinden gelen çabayı göstermeye de devam ettiklerini söyledi. Edirne’de misafir edilen çocukların her anlamda yanlarında olduklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukların eğitim faaliyetlerine katılmalarının ise çok önemli olduğunu söyledi.

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlara psikososyal destek hizmeti de verildiğini belirten Gürkan, “Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız ayrıca Edirne İMECE Market’ten tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, toplu ulaşımı ücretsiz olarak kullanabiliyor” dedi.

Aynı zamanda çocukların Edirne Belediyesi’nin etkinliklerinden de ücretsiz olarak yararlandığını belirten Gürkan, “Son olarak da çocuklarımızı Hasan Ali Yücel Çocuk Müzemiz ’de ağırladık. Şehrimize deprem sebebiyle gelmiş, göç etmiş misafir ailelerimizin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu şehir, bu belediye sizin. Son yara sarılana dek halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.