DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9560 -0.33%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22716840,84%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Derenin rengi değişmiş, balık ölümleri görülmüştü! İşte o kirliliğin nedeni…

Derenin rengi değişmiş, balık ölümleri görülmüştü! İşte o kirliliğin nedeni…

ABONE OL
21 Ekim 2022 12:50
Derenin rengi değişmiş, balık ölümleri görülmüştü! İşte o kirliliğin nedeni…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Hasanağa Deresi’nin renginin kahverengiye dönmesi ve yaşanan balık ölümlerinin nedenini açıkladı. Müdürlük, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde gerçekleştirilen kazı çalışması nedeniyle atık suların kontrolsüz bir şekilde alana yayılması ve dereye karışmasına neden olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Merkeze bağlı Hasanağa köyünde derenin renginin değişmesi ve yaşanan balık ölümleri üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü açıklama yaptı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, Hasanağa Köyünde bulunan dereye atık suların karışarak derenin rengini değiştirdiği ve balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri ivedilikle alana intikal edildiği bildirildi.

ATIK SULAR DEREYE YAYILMIŞ

Açıklamada, “Yerinde yapılan çalışmalar sonucunda; Edirne İl Merkezinde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde çöplerin bertarafının yapıldığı lottaki baca gazlarının içinde biriken suların tahliyesi için tesisi işleten firma tarafından yapılan kazı çalışması, bertaraf alanındaki atık suların kontrolsüz bir şekilde alana yayılmasına ve Hasanağa Köyünde bulunan dereye karışmasına neden olduğu tespit edilmiştir” denildi.

OLAYLA İLGİLİ İDARİ VE ADLİ SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından alanda gerekli denetimler ivedilikle yapılarak sızan atık suyun kontrolünün sağlandığı ve tesise tahliyesinin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Konu ile ilgili tutanaklar mahallinde tutularak, kirliliğe sebebiyet veren atık sudan lisanslı laboratuvar tarafından numuneler alınması sağlanarak analize gönderilmiştir. Bahse konu olay ile ilgili idari ve adli süreç tarafımızdan takip edilmektedir” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.