DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Derneklere Eğitim verildi

Derneklere Eğitim verildi

ABONE OL
20 Kasım 2021 11:27
Derneklere Eğitim verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Sivil Toplum İlişkileri İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Trakya  Gazeteciler Derneği, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Trakya Doğa Sporlar İhtisas Kulübü Derneği, Türkiye Kızılay Derneği Edirne Şubesi, Edirne İnsan Hak  ve Hürriyetleri (İHH)İnsani Yardım Derneği, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği, Edirne Araştırma ve Geliştirme Derneği, Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Uluslar arası Balkanlar Derneği, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi, Edirne İş İnsanları Derneği,  Ayçiçeği Gençlik ve Eğitim Derneği, Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin Başkan veya temsilcilerinin katıldığı Dernekler yasasındaki değişiklikler ve yeniliklerini ele alındığı eğitim toplantısı yapıldı.

Edirne Valiliği Devlet Konuk Evinde gerçekleştirilen toplantıda Edirne Sivil Toplum İlişkileri İl Müdürü Celali Koç katılan derneklere Yeni dernekler yasası, projeler, DERBİS, PRODES ve MASAK Hakkında detaylı bilgiler sundu.

Ayrıca katılımcılara AFAD yetkilileri tarafından AFAD Farkındalık eğitimi de sunuldu.

Sivil Toplumla İlişkiler Edirne Müdürü Celali Koç, eğitimler hakkında yaptığı açıklamada, “Derneklerimizin kanun değişiklikleri, yönetmelik değişiklikleri ve güncel mevzuat değişiklikleri yanında kara paranın aklanması ve teröre finansmanın önlenmesine yönelik farkındalıkların arttırılması adına eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere yardım yapılması kapsamında derneklerimizin proje başvuruları, nasıl yapacakları, nasıl yararlanacakları konusunda eğitimlerimiz var. Yine derneklerimize bu konuda proje yapmalarıyla ilgili öncülük ediyoruz. İç İşleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında dernekler kanunun ve yönetmeliklerde değişiklikler oluyor zaman zaman. Bizde bunları derneklerimize eğitim vererek anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.