DOLAR 32,5726 0.08%
EURO 34,9632 0.21%
ALTIN 2.425,770,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2085960-3,53%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Dezenfektan, maske ve eldiven’e talep arttı!

‘Dezenfektan, maske ve eldiven’e talep arttı!

ABONE OL
18 Mart 2020 11:16
‘Dezenfektan, maske ve eldiven’e talep arttı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede ilk koronavirüs tespitinin ardından, virüsten korunma için ‘maske, eldiven ve dezenfektanlara’ talep arttı. Çilingirler Çarşısında temizlik ürünü satan dükkan sahibi Menekşe Kara, kişisel hijyen ürünlerine talebin çok olduğunu, artık dezenfektan gibi ürünlerin sipariş edilse bile yoğunluk nedeniyle gelemediğini belirtti.

Koronavirüsü sebebiyle hijyen için eczanelere ve temizlik ürünleri olan yerlere akın eden vatandaşlar ev temizliğinden daha çok kişisel temizliklerine önem verdikleri öğrenildi. Dezenfektan, maske ve eldivene yoğun talepte bulunulmasının ardından, artık sadece kolonya ve az sayıda eldiven kaldığı belirtildi.

“DEZENFEKTAN GEÇEN HAFTA TÜKENDİ VE GETİRTEMİYORUZ”

3 yıldır Çilingirler Çarşısı’nda temizlik malzemesi ürünü satan Menekşe Kara, “İnsanlar en çok şu an eldiven, maske ve kolonyaya talep ediyor. Şu an elimizde biraz kolonya kaldı, birkaç kutu da eldivenimiz var. Dezenfektanımız geçen hafta tükendi. Getirtemiyoruz. Firmaların elinde yok, olanlarda pek vermek istemiyorlar. Çünkü acil bir şey olur diye hastanelerin talebi olur diye bekletiyorlar. Alternatif olarak dezenfektan bulamayanlar protex, activex sabun, çamaşır suyu alıyorlar. Bizde istiyoruz ama dediğim gibi geçen hafta sonu kolonya gelecek diye firma öyle söyledi. Ama maalesef gelmedi. Stoklarda bitti tahminim. Bizde genel olarak ev için temizlik ürünlerinde artış olmadı aksine kişisel temizlik ürünlerinde artış yaşandı” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.