DOLAR 32,5941 0.28%
EURO 34,8188 0.07%
ALTIN 2.496,140,48
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20721964,25%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dezenformasyonla mücadelede imzalar atıldı

Dezenformasyonla mücadelede imzalar atıldı

ABONE OL
17 Ocak 2023 15:39
Dezenformasyonla mücadelede imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pilot il olarak Edirne’de uygulanmaya başlanacak olan “Dezenformasyon ile Mücadele Kurumlar Arası İş birliği” protokolü, düzenlenen törenle, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve diğer katılımcı kurumların temsilcileri tarafından imzalandı.

Günümüz bilgi çağında, dijitalleşmeyle beraber yanlış bilgi ve yalan haber “bilgi güvenliği” kavramına yeni bir boyut kazandıran, dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan  gençleri, farklı öğrenme yöntemlerini bir arada kullanarak bilgilendirmek ve toplumun genelinde nasıl daha sorumlu medya okuyucusu ve sosyal medya kullanıcısı olunacağı konusunda farkındalık  uyandırmak, dijital mecrada dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesince iş birliği protokolü imzalandı.

Törende Edirne’den başlayacak olan projenin yakın zamanda tüm Türkiye’ye yayılacağını ifade eden Vali Kırbıyık; “Dezenformasyonla mücadele konusunda ilimizde yeni bir adım atılıyor. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizin de vurguladığınız gibi bu Edirne’den başlayacak bir proje. İnşallah Edirne’den başlayıp tüm Türkiye’ye yaygınlaşmasını öngörüyoruz. Popüler konulardan bir tanesi sosyal medya okuryazarlığı. Yani nasıl biz çocuklarımızı örgün eğitimle okullara alıp birinci sınıfta alfabeyi öğretip okuryazar yapıyorsak sosyal medyanın da böyle bir yönü var; çünkü zaman zaman şunu hep birlikte görüyoruz. Bazen masumane başlıyor. Bazen vicdan amaçlı bazen farklı nedenlerle art niyetli suç işleme kayıtlarının da dahil olmak üzere her boyutuyla yalanın gerçeğin çok ötesine hızlı bir şekilde taşınabildiğini görüyoruz. Bunun önüne geçmek hepimizin sorumluluğu. Sadece kamusal alandakilerin değil vatandaşlarımızın da, bizlerin de sorumluluğu var. Bu alanda, toplumu ve gençlerimizi bilinçlendirmek adına projenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzere yine buradaki bölge başkanlığımıza, ilgili kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki bu projelerin sahada etkin sonuçlarını da görmemiz lazım, o noktada arkadaşlarımızdan büyük bir beklentimiz olduğunu özellikle tekrar ifade etmek istiyorum. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Protokol imza törenine Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, İletişim Bölge Müdür Uğur Ülgen, İl Milli Eğitim Müdür Dr. Önder Arpacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak katıldı.

Tören, Dezenformasyon ile Mücadele Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü imzalanmasının ardından son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.