DOLAR 32,5008 0.26%
EURO 34,5872 0.25%
ALTIN 2.475,95-0,28
BIST 9.582,02-1,01%
BITCOIN 2037918-5,28%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dikbıyık, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda

Dikbıyık, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda

ABONE OL
28 Eylül 2022 10:28
Dikbıyık, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tanınmış orkestra şeflerinden Cem Mansur tarafından genç sanatçıların ulusal ve uluslararası düzeyde sahne deneyimleri elde edebilmeleri adına kurulmuş olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) kapsamında yapılan seçmeler sonucu Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Sanat Dalı Lisan öğrencisi Ece Dikbıyık konserlerde yer almaya hak kazandı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Musa Eren İşkodralı ile çalışmalarını sürdüren genç sanatçı 05-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşen turne kapsamında Altenburg, Berlin Konzerthaus, Pauliruine Dresden ve İstanbul İş Sanat gibi prestijli salonlarda sahne aldı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na ait yeni konser salonu (CSO Ada) ve Prag Rudolfinum konser salonunda da viyolonsel grup şefi olarak görev yaptı.

TÜ öğrencisi Ece Dikbıyık aynı zamanda İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Nil Kocamangil sanat yönetmenliğinde bu yıl ikincisi gerçekleşen “Akademi Festival İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali” kapsamında dünya çapında düzenlenen en prestijli yarışmalardan biri olan “Queen Elisabeth” yarışmasında onursal jüri başkanı olarak yer alan dünyaca tanınmış viyolonsel sanatçısı Frans Helmerson’un MasterClass programını başarılı ile tamamladı.

Yapılan ön başvuruların Berlin Barenboim-Said Akademisi viyolonsel profesörü Frans Helmerson tarafından değerlendirilmesi sonucu seçilen sekiz öğrenci arasında yer alan sanatçımız, kapanış konserinde P. I. Tchaikovsky’nin Pezzo Capriccioso, Op. 62 eserini başarılı bir performans göstererek icra etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.